Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista ja se on myös hyvä apu painonpudotuksessa. Suosittelen ehdottomasti käyttämään mustaa kahvia osana päivittäistä rutiiniasi. Tässä artikkelissa kerron, miksi kahvi voi auttaa laihduttamaan ja miten sitä voi hyödyntää painonpudotuksessa.

Ensinnäkin, kahvi sisältää runsaasti kofeiinia, joka on tunnettu stimulantti. Se auttaa herättämään kehon ja mielen, ja se voi myös lisätä aineenvaihduntaa sekä polttaa rasvaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kofeiini voi auttaa laihduttamaan tehostamalla rasvanpolttoa ja vähentämällä ruokahalua.

Toiseksi, kahvi sisältää myös muita aktiivisia aineosia, kuten klorogeneenihappoa ja kahvisteroleja, jotka voivat myös auttaa vähentämään painoa. Klorogeneenihappo on polyfenoli, joka löytyy kahvinporoista ja joka on tutkittu sen mahdollisista terveyshyödyistä, mukaan lukien painonpudotus. Kahvisteroleja, toinen kahvissa esiintyvä aine, on tutkittu sen vaikutuksista glukoosin imeytymiseen ja sen mahdollisesta roolista painonpudotuksessa.

Kolmanneksi, kahvi voi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan mielialaa. Stressi ja huono mieliala ovat yleisiä syitä siihen, miksi ihmiset syövät liikaa ja liikkuvat liian vähän, mikä voi johtaa lopulta painonnousuun.

Neljänneksi, kahvi voi auttaa pitämään energiatason korkeana ja parantamaan suorituskykyä urheilussa tai muussa fyysisessä toiminnassa. Tämä voi auttaa pysymään motivoituneena liikkumaan ja harjoittelemaan, mikä on tärkeä osa painonpudotusta. Hyvä tapa on juoda kuppi mustaa kahvia noin 30min ennen suoritusta maksimihyödyn saamiseksi. Teen itse näin joka kerta ennen treeniä!

Mikä on sopiva määrä kahvia päivässä?

Yleisesti on todettu, että optimaalinen määrä kahvia päivittäin on noin kolme kupillista. Tämä määrä sisältää noin 300-400 milligrammaa kofeiinia, mikä on määrä, joka voi tarjota terveyshyötyjä ilman haittavaikutuksia.

Jos määrä menee tästä yli, se riippuu hieman henkilöstä miten hänen kehonsa reagoi siihen. Kahvin runsas kulutus voi aiheuttaa oireita, kuten unettomuutta, päänsärkyä, vatsavaivoja ja jännittyneisyyttä.

Ja muistathan, että kahvi ei ole ainoa lähde kofeiinille. Monet muut juomat ja elintarvikkeet, kuten teet, energiajuomat ja suklaa, sisältävät myös kofeiinia. Siksi voi olla hyvä idea tarkkailla kokonaiskofeiinin määrää päivittäisessä ruokavaliossa ja varmistaa, että se ei ylity. Varsinkin jos sinulla on esimerkiksi vaikeuksia nukahtaa tai sinulla on edellämainittuja muita oireita. Kahvin puoliintumisaika on 8h, joten viimeiset kupit kahvia tulisi juoda noin klo 13-14 aikaan päivällä.

Kahvista lisää pätkäpaastohaasteessamme tammikuussa Facebookissa. Tule mukaan ryhmään! Se on kaikille avoin.

markku(at)ruokatauko.fi | personal trainer Naantali

Markku on kokenut personal trainer, joka on erikoistunut auttamaan ylipainoisia saamaan elämänsä takaisin. 44 vuotiaana Markku on elämänsä parhaimmassa kunnossa, ilman vammoja. Hänen ennätyksiään ovat 65 kilon pudotus sekä 32 leuanvetoa SM-kisoissa. Seuraa Markkua Instassa.

Nappaa ”Painonhallinnan Salat” itsellesi ilmaiseksi. Kerron oppaassa miten vauhditat painonpudotusta. Kerron laihdutuksen yleisimmät virheet ja miten vältät ne. Oppaassa selitän miten sinun tulisi liikkua sekä syödä, jos haluat tuloksia.

Lisää samanlaisia artikkeleita:
Proteiinismoothie – testaa tämä

Proteiinismoothie – testaa tämä

Proteiinismoothie ja miten teet sen helposti, nopeasti ja maistuvasti? No tässä Bootcampin virallinen resepti painonpudottajille, jota käytimme alkuvuoden laihdutushaasteessa. Tämä on helppo ja nopea tehdä. Sanna kokkailee sinulle malliksi. Katso video ja tee perästä....

Limsa – Mitä Jos Joisit Ainoastaan Sitä?

Limsa – Mitä Jos Joisit Ainoastaan Sitä?

Limsa on monen meidän suosikki. Suomalaiset juovat keskimäärin 60 litraa virvoitusjuomia per henkilö (Ruotsissa 75 litraa, Norjassa 115 litraa). Vaikka sen kulutus Suomessa on vähäisempää kansainvälisesti katsottuna, Panimoliiton raportin mukaan kaikkien...

Liika sokeri oireet – 7 varoitusmerkkiä

Liika sokeri oireet – 7 varoitusmerkkiä

Liika sokeri oireet ja 7 varoitusmerkkiä keholtasi. Älä sivuuta näitä varoitusmerkkejä, ne voivat aiheuttaa sinulle vakavia terveysmurheita. Liika sokeri voi aiheuttaa ylipainoa, insuliinihäiriöitä sekä lopulta myös diabeteksen.UPDATE 21.5.2023 : tein jotain pieniä...