Alhainen testosteroni oireet ja kokemuksia miten korjasin tilanteen. Kerron sinulle tarinani.

Elettiin maaliskuuta 2021. Peilistä katsoi atleettinen mies takaisin. Olin melkein kokonaan vegaani, kaikki oli prosessoimatonta ja luomua mitä pistin suuhuni. Liikuin kuusi kertaa viikossa ja levytanko sai kyytiä. Vedin amrappeja, kelloa vastaan, toistoja, painetta, kovaa ja paljon, luukutin oikein kunnolla.

Tämähän kuulostaa hyvältä, eikös vain? Mutta samaan aikaan voin jatkuvasti huonommin mitä pidemmälle 2021 eteni. Olin huomannut treenimotivaationi laskeneen ja palautuminen oli selvästi hidastunut.

Samoin niveliini oli alkanut tulemaan omituisia kipuja, jotka pistin ensin ikääntymisen piikkiin ja mielessäni välähti myös epäilys testosteronistani. Enhän ollut enää nuori mies, olin silloin 42 vuotias. Maaliskuussa 2021 en kuitenkaan vielä tehnyt mitään asialle.

Lisäksi huomasin motivaationi tehdä töitä ja minulle tärkeitä asioita oli selvästi laskenut, ne jutut mitkä tuottivat minulle ennen iloa tuntuivat maaliskuussa yhdentekevältä. Myös libidoni oli kadonnut alkuvuoden aikana jostain syystä kokonaan.

surullinen mies alhainen testosteroni

Alhainen testosteroni oireet ja kokemuksia

Päästiin viimein toukokuulle 2021, istuin kotonani sohvalla t-paita ja shortsit päällä, vietin rauhallista sunnuntaita. Katsoin televisiota ja pohdin seuraavan viikon työjuttuja. Sattumalta minulla oli poikkeuksellisesti shortsit jalassa kotona, yleensä en pidä koskaan niitä päällä kotonani. Siinä istuessani jalkani olivat luonnollisesti näkyvillä. Niitäkään en juurikaan katsele sen tarkemmin, kuka nyt omia jalkojaan tuijottelee? Mutta nyt jostain syystä katsoin niitä tarkemmin ja hätkähdin! ”MITÄ HELVETTIÄ?!” huusin säikähtäneenä ja tuijotin jalkojani.

Huomasin ettei minulla ollut enää lainkaan karvoja jaloissani! Kaikki ihokarvat olivat lähteneet muutamassa kuukaudessa, mutta en ollut huomannut sitä. Nyt kuitenkin näin selvästi kuinka vähän minulla oli enää karvoja jaloissa. Tämä pelästytti minut. Oireeni olivat vain menneet huonommaksi maaliskuusta ja olin surullinen jatkuvasti, ehkä myös jopa vähän masentunut. ”Okei. Jotain on pahasti vialla!” totesin itselleni. Samassa mieleeni välähti maaliskuun aavistus testosteronista. Halusin tietää mitä arvoni ovat. Varasin seuraavalle päivälle ajan ja menin verikokeisiin Raision laboratorioon.

Pari päivää myöhemmin istuin jälleen sohvalla ja kädessäni oli tuoreet labratulokset. Tulokset olivat karua luettavaa. Minulla ei ollut testosteronia juuri lainkaan kehossani. Testotasoni olivat 95 vuotiaan miehen tasolla. Minun testoni oli 10.5 nmol/l. Tuijotin paperia pitkään sanattomana, mutta pikkuhiljaa aloin tuntemaan suunnatonta iloa. Olin löytänyt vihdoinkin syypään oireisiini. Minulla ei yksinkertaisesti ollut mieshormonia kehossani, vaikka olin vasta 42 vuotta. Kuvassa mittaustulos toukokuussa 2021.

alhainen testosteroni tulos laboratorio

Tämä sysäsi minut rajuun korjausliikkeeseen toukokuussa 2021. Minun oli korjattava tilanne ja olin valmis menemään niin pitkälle kuin olisi tarpeellista. Vannoin korjaavani testoni oikeaksi.

Matkan aikana huomasin, mitä syvemmälle menin koloon, sitä monimutkaisemmaksi testosteroni tuli. Lopulta tajusin, että meillä miehillä pitäisi olla luonnollisesti korkea testosteroni. Tämä toteutuu, jos keho on tasapainossa ja elintavat kunnossa. Minulla itselläni selkeästi keho ei ollut balanssissa ja elintavoissa oli siten korjattavaa. Minun oli vain tunnistettava ne ensin.

Aloin tutkimaan intohimoisesti testosteronia. Halusin tietää siitä kaiken, halusin tulla asiantuntijaksi.

Toukokuusta lähtien luin tutkimuksia päivittäin Pubmedista ja tein muistiinpanoja. Opiskelin ymmärtämään testosteronia. Pubmedin lisäksi vietin aikaa keskustelupalstoilla, kysyin muilta ihmisiltä neuvoa, tein kokeiluja itseeni, seurasin sitä verikokeilla kuukausittain sekä tilasin lukemattomia lisäravinteita kokeiluun. Olin laboratorio itselleni.

Tiedätkö mitä…?

Vuoden tutkimisen, testaamisen, epäonnistumisten ja onnistumisen jälkeen löysin lopulta ratkaisun minun omaan alhaiseen testosteroniin.

Hauskin juttu?

Ratkaisu oli naurettavan helppo ja yksinkertainen. Se oli tavallaan koko ajan minun silmieni edessä.

Lopulta selvisi, että minun keho ei ollut balanssissa.

iloinen mies

Ja kun sain kehoni takaisin balanssiin, arvaa mitä sitten tapahtui?

Kyllä, testosteronitasoni nousivat ylemmäksi kuin koskaan, testoni olivat paremmat kuin nuorella 20 vuotiaalla miehellä.

Libido tuli jyrinällä takaisin elämääni, motivaatio tuli takaisin, keho alkoi kehittymään treeneistä ja palautuminen nopeutui.

Vihdoinkin tunsin jälleen eläväni. Kuvassa mittaustulos 28.2.2022, vuoden optimoinnin jälkeen. Arvot ovat supermiehen, varsinkin 43 vuotiaalle miehelle!

testomittaus

Minun kehoni tuominen takaisin balanssiin vaati elämäntapojen totaalista muuttamista. Asuntoni, vaatteeni, elämänrytmini, keittiöni, ravintoni, treenini ja leponi menivät kaikki uusiksi. Suurin muutos tuli ravintooni, siirryin vegaanista lihansyöjäksi.

Opin tästä kaikesta sen, että kunhan pidän kehoni balanssissa, silloin testosteroni on korkea. Ymmärsin että meillä miehillä testosteronitasot tulisi olla luonnollisesti korkeat! Tämä toteutuu silloin kun keho voi hyvin. Mutta joskus se vaatii isojakin muutoksia elintapohin.

Alhainen testosterini oireet olivat minulle hyvinkin selvät. Draivi elämästä oli kadonnut, se oli hyvin selvä oire minulle.

Kärsitkö sinä alhaisesta testosteronista? Minä pysyn todennäköisesti auttamaan myös sinua korjaamaan  asian.

Älä ainakaan turvaudu piikkeihin tai geeleihin, vaan korjaa ensimmäiseksi syyt taustalta pois. Toistan. Sinulla miehenä pitäisi olla luonnollisesti korkea testosteroni. Jos ei ole, joku syy ESTÄÄ tämän. Korjaa syy ja kehosi nostaa testot automaattisesti.

Minulla on sinulle ratkaisu:

Testomies

Ota yhteyttä ja kerro tarinasi. Katsotaan pystynkö minä auttamaan sinua nostamaan luonnollisesti testosteronisi normaalille tasolle ilman lääkkeitä, pistoksia tai geelejä.

Varaa soittoaika tai tapaaminen suoraan kalenteristani tästä.

iloinen mies

Sinun hormoneiden puolesta,

PS. Sähköposti markku(at)ruokatauko.fi ja pääset suoraan kalenteriini tästä.

Lisää samanlaisia artikkeleita:
Ozempic Laihdutuslääke – hintana terveytesi

Ozempic Laihdutuslääke – hintana terveytesi

Ozempic Laihdutuslääke - hintana sinun terveytesi? Viime vuosina laihdutusbuumi lääkkeiden avulla on yltynyt melkoisesti ja vähän väliä näkee otsikoita kaikkialla aiheesta. Big Pharma on tietysti valjastanut tämän buumin omaksi hyödykseen. Yksi näistä kyseenalaisista...

Liikunta ja stressi

Liikunta ja stressi

Liikunta ja stressi kulkevat yhdessä käsikynkkää. Liikkuminen on minun mielestäni tehokkain tapa helpottaa stressiä. Se auttaa vapauttamaan hormoneja, jotka lisäävät mielihyvää ja vähentävät kipua. Liikunta myös parantaa unenlaatua ja auttaa kehoa palautumaan...

5 treeniä kun polvi on rikki

5 treeniä kun polvi on rikki

Miten treenata, jos polvi on rikki tai kipuilee? Tässä viisi harjoitusta, jotka voivat sopia sinulle. Kokeile ensin varovasti mitä mieltä polvesi on näistä! Kuntopyörä: tämä auttaa vahvistamaan jalkoja ilman, että se aiheuttaa liikaa rasitusta vammautuneelle polvelle....