Liikunta ja stressi kulkevat yhdessä käsikynkkää. Liikkuminen on minun mielestäni tehokkain tapa helpottaa stressiä. Se auttaa vapauttamaan hormoneja, jotka lisäävät mielihyvää ja vähentävät kipua. Liikunta myös parantaa unenlaatua ja auttaa kehoa palautumaan stressistä.

Liikkuminen tarjoaa erinomaisen tilaisuuden purkaa stressiä fyysisesti. Käskenkin asiakkaitani usein purkamaan päivän aggressiot siihen slammipallon heittoon tai lekalyöntiin. Tämä on erityisen tärkeää heille, jotka kokevat kovaa stressiä työpaikalla tai perhe-elämässä.

Liikunta tuo lisää itsetuntoa. Se auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä vahvemmiksi ja auttavat hallitsemaan haastavia tilanteita elämässään, kaikki nämä vähentävät stressiä.

Vastustreenit, kuten raudan liikuttaminen tai kehonpainolla tehtävä kalisteniikka, ovat erityisen hyödyllisiä mielestäni. Kun lihakset saavat kuormitusta, ne käyttävät enemmän energiaa ja siten vähentävät stressiä suoraan.

Vastusliikunta oikein tehtynä lisää lihasmassaa ja parantaa lihasten voimaa, mikä puolestaan lisää kehon kykyä kestää stressiä. Hyödyt ovat todella hyvät. Samalla treeni parantaa kestävyyttä ja lisää vastustuskykyä.

Lisäksi raudan kanssa riehuminen parantaa kehonkoostumusta, mikä lisää suoraan itsetuntoa. Kaikki nämä vähentävät masennusta sekä ahdistusta.

On mielestäni myös tärkeää todeta, että vastusharjoittelun ei tarvitse olla erittäin vaativaa tai kovaakaan, se voidaan aloittaa hyvin kevyellä kuormalla ja kuormitusta voidaan lisätä asteittain. Pienestäkin kuormasta on välittömästi hyötyä.

Itse suosin asiakkaillani ensin kehonpainoliikkeitä ja lisään siihen vähitellen raudalla tehtäviä variaatioita. Tämä on hauska tapa treenata ja tuo hyviä fiiliksiä jatkuvasti.

Kun valitset liikuntamuotoa, mielestäni on tärkeää valita sellainen treenimuoto, joka on HAUSKAA! Se auttaa suoraan stressinhallinnassa. Monilla on tapana lopettaa liikunta, koska se tuntuu liian raskaalta tai tylsältä. Moni onkin sanonut, että perustreenaus kuntosalilla on todella tylsää, enkä yhtään ihmettele tätä kommenttia. Jos et mausta harjoitteluasi riittävästi, siihen kyllästyy!

liikunta ja stressi

Tarvitsetko apua stressiin, haluaisit hauskan tavan treenata ja haluaisit samalla muuttaa elämääsi? Minä pystyn auttamaan. Olen tehnyt tätä työtä jo kohta 20 vuotta.

Varaa kalenteristani tapaaminen ja tule keskustelemaan sinun tavoitteistasi. Tehdään suunnitelma miten saavutat tavoitteesi 2023. Minä autan.

PS. Olen haastanut itseni tuottamaan 100 artikkelia 2023 aikana tähän blogiin. Tämä on haasteeni 12/100 artikkeleista. Tämä blogi kannattaa laittaa seurantaan, paljon luettavaa tulossa.

markku(at)ruokatauko.fi | personal trainer Naantali

Markku on kokenut personal trainer, joka on erikoistunut auttamaan ylipainoisia saamaan elämänsä takaisin. 44 vuotiaana Markku on elämänsä parhaimmassa kunnossa, ilman vammoja. Hänen ennätyksiään ovat 65 kilon pudotus sekä 32 leuanvetoa SM-kisoissa. Seuraa Markkua Instassa.

Nappaa ”Painonhallinnan Salat” itsellesi ilmaiseksi. Kerron oppaassa miten vauhditat painonpudotusta. Kerron laihdutuksen yleisimmät virheet ja miten vältät ne. Oppaassa selitän miten sinun tulisi liikkua sekä syödä, jos haluat tuloksia.

Lisää samanlaisia artikkeleita:
Ozempic Laihdutuslääke – hintana terveytesi

Ozempic Laihdutuslääke – hintana terveytesi

Ozempic Laihdutuslääke - hintana sinun terveytesi? Viime vuosina laihdutusbuumi lääkkeiden avulla on yltynyt melkoisesti ja vähän väliä näkee otsikoita kaikkialla aiheesta. Big Pharma on tietysti valjastanut tämän buumin omaksi hyödykseen. Yksi näistä kyseenalaisista...

5 treeniä kun polvi on rikki

5 treeniä kun polvi on rikki

Miten treenata, jos polvi on rikki tai kipuilee? Tässä viisi harjoitusta, jotka voivat sopia sinulle. Kokeile ensin varovasti mitä mieltä polvesi on näistä! Kuntopyörä: tämä auttaa vahvistamaan jalkoja ilman, että se aiheuttaa liikaa rasitusta vammautuneelle polvelle....

Alaselkäkipu – paras tapa päästä eroon

Alaselkäkipu – paras tapa päästä eroon

Alaselkäkipu on todella yleistä ihmisillä nykyään ja tähän törmään usein PT-asiakkaideni kanssa. Tässä artikkelissa ehkäpä yksi parhaimmista tavoista poistaa ja ennaltaehkäistä alaselän kipuilu kokonaan. Tiedätkö mikä on kaikista yleisin syypää alaselän kipuiluun? Se...