60 vuotiaan laihdutus, miten sen voisi tehdä mahdollisimman järkevästi? Kun ikää tulee lisää mittariin, pitää ottaa huomioon monta seikkaa laihdutuksessa. Se ei mene ihan samalla kaavalla kuin sanotaan 30 vuotiaalla.

60 vuotiaan laihdutus tulee tehdä siten, että lihasmassaa ei saisi purkaa lainkaan projektin aikana. Lihasmassa kuuskymppiselle on tärkein mahdollinen kudos sokeria vastaan. Se on se metabolinen allas, joka polttaa sokeria pois. Muskelilla taistellaan ikääntymistä ja diabetesta vastaan kaikista parhaiten. Lihasmassa tulisi olla tärkein elementti laihdutuksessa.

Se miten minä laihdutan asiakkaitani on voimaharjoittelun avulla. Heidän on tehtävä voimaa laihdutuksen aikana. Tällä saan jarrutettua mahdollista lihaskatoa ja samaan aikaan kuitenkin saamme tuhottua rasvakudosta.

Toinen erittäin tärkeä seikka on, että kun ikää tulee lisää, proteiinisynteesi heikkenee kehosta. Eli samalla määrällä proteiinia, keho pystyy käyttämään vähemmän. Sen seurauksena lisään asiakkaideni proteiinin syöntiä mitä enemmän ikää on kertynyt.

Kannattaako paastota jos yli 60 vuotta?

Kolmas seikka on miettiä onko järkevää tehdä mitään pätkäpaastoa kun olet yli 60 vuotta? Se riippuu mielestäni ihan henkilöstä ja hänen kehonkoostumuksestaan sekä metabolisesta hyvinvoinnista. Koska edellämainittu proteiinisynteesi heikkenee, voi olla joskus järkevämpää paastota vähemmän mitä enemmän ikää tulee mittariin.

Lihasmassan suojelemiseksi voisi olla järkevää syödä proteiinipitoinen aamupala, josta keho saa yön jälkeen heti rakennusaineet käyttöönsä. Toki mielestäni tässäkin saa käyttää maalaisjärkeä. Jos ei ole nälkä aamulla, en söisi väkisin mitään vaan odottaisin kehon luonnollista nälkäsignaalia. Kuten sanottua, riippuu niin henkilöstä.

Toki jos on sairaalloisen ylipainoinen, silloin paastoisin joka tapauksessa. Olisin valmis jopa purkamaan hieman lihaskudosta siinä kohtaa.

Mallirutiini arkeen – tee näin

Proteiinipainotteinen aamupala ensin kurkusta alas. Söisin esimerkiksi kananmunia, raejuustoa ja vähän lihaakin. En käynnistäisi päivää sokerilla, koska haluamme laihtua. Ei ole järkeä heti tykittää insuliinia, joka pistää kaiken rasvaksi. Heti aamupalan jälkeen 30min reipas kävely, jolla leikataan verensokeripiikki aamupalalta pois.

Voimaharjoitus keskellä päivää, tekisin nousujohteisesti voimaa kehoon. Suosin suoraviivaista lähestymistapaa, eli nopeasti sisään ja ulos salilta. Myös kehonpainoa voisi käyttää voimaharjoittelussa, eli välttämättä ei tarvita kuntosalia siihen.

Ehtoolla tekisin päivän toisen proteiinipitoisen aterian nälän mukaan ja kävisin jälleen 30-45min kävelyllä sen jälkeen.

Tällä rutiinilla lähtisin ottamaan ylimääräistä pois kun ikää on yli 60 vuotta. Haluaisin suojella lihasmassaa, haluaisin laihtua pelkästään rasvakudoksesta ja samaan aikaan haluaisin olla kylläinen.

Jos haluat käytännön ohjeet ravintoon esimerkkeineen, haluat tietää miten treenata, haluat nähdä mallisuorituksen, olen tätä varten avannut laihdutusvastaanoton Naantaliin. Saat minulta ohjeet ja rutiinit juuri tähän.

Samalla sinulle selviää syyt, miksi sinun on MAHDOTONTA pudottaa painoa kovasta yrityksestäsi huolimatta. Kerron sinulle ruuat, jotka vahingoittavat sinua ja hormoneitasi. Kerron mitkä ruuat vanhentavat sinua ja aiheuttavat diabeteksen. Kun olet yli 60 vuotta, haluat todellakin tietää nämä kaikki ja tehdä oikeita valintoja ravintosi kanssa.

Käy lukemassa lisää laihdutusvastaanotostani ja varaa itsellesi aika.

Sinun hyvinvointisi puolesta,

PS. Sähköposti markku(at)ruokatauko.fi

PS. Naantalissa alkaa myös laihdutushaaste syksyllä 2024.

Lisää samanlaisia artikkeleita:
Mikä on paras laihdutuslääke?

Mikä on paras laihdutuslääke?

Mikä on paras laihdutuslääke? Tätä minulta kysellään tasaisesti ympäri vuoden ja minun vastaukseni ei ole ihan sitä ehkä mitä odotit. Minä selitän tarkemmin tässä artikkelissa."Mikä on paras laihdutuslääke?" Kysyjä haluaa tietää siis lääkkeestä enemmän. Lääke on...

Miten laihtua 2024?

Miten laihtua 2024?

Miten laihtua 2024? Siinäpä heti tiukka kysymys näin kauden alkuun. Vastaus siihen voi olla monimutkainen tai todella simppeli. Pääasia on, että aloitat tänään. Heti. Minullakin on kausi 2024 pyörimässä jo täysillä. Tapaan runsaasti uusia ihmisiä koko tammikuun ajan...

Nopea laihdutus viikossa

Nopea laihdutus viikossa

Nopea laihdutus viikossa, mitä se oikein tarkoittaa ja mitä on mahdollista saavuttaa viikossa? Minulta kysellään tasaisesti ympäri vuoden mahdollisimman nopeaa laihdutusta. Joten ajattelin kirjoittaa siitä pienne artikkelin. Yleensä kysyjällä on joku tärkeä tapaaminen...