Hyvä Evoluutio –
(Voinko kutsua sinua E:ksi? Selvä, minä kutsun sinua E:ksi.)

No E, minulla on hieman juttuja, joista haluan puhua kanssasi. Tämä voi olla aika kiusallista sinulle, mutta on tärkeää että kuuntelet avoimin mielin.

Ennenkuin menen tärkeimpään asiaan, puhutaan muutamista hyvistä asioista ensin.

Joten aloitan vaikka tällä: peukalot rules! Haluan kertoa sinulle kuinka paljon pidän peukaloistani. Käytän niitä joka päivä! Niillä on helppo tarttua esineisiin ja ne tekevät elämästäni paljon helpompaa. Loistavaa.

Ilman peukaloita en voi edes kuvitella kuinka vaikeaa olisi textata samalla kun ajaa autoa! Näyttäisin ratissa varmasti idiootilta! (huom. tätä ei ollut vielä kielletty 2010)

Joten yhteenveto: peukalot = erittäin hieno juttu, E!

Haluan myös kertoa kuinka paljon nautinkaan kävelystä pystyasennossa! Kaksijalkaisesta meiningistä on ollut paljon hyötyä aikojen kuluessa.

Se on myös toinen juttu, josta nautin päivittäin E. (Myönnän, että oli myös aikoja jolloin käytin nelivetoa liikkuessani paikasta toiseen, mutta pääsin siitä aika nopeasti eroon kun tajusin kuinka paljon parempi kahden jalan versio onkaan.)

Iskit mielestäni kultasuoneen kun älysit kehittää lantion, joka mahdollistaa pystyasennon ja kävelyn. Hyvin hoidettu E!

E, yläpuolella on kaksi todella hienoa asiaa joista haluan kiittää sinua. Joten, kiitos.

Mutta nyt hieman katkeransuloista asiaa (koska sinä todellakin möhlit tämän seuraavan).

Kävikin ilmi, se on suurilta osin sinun vikasi että minulla on ongelmia karistaa rasvaa!

Ja minä en pidä rasvasta, E!

Muistat varmaan kun yli 10 000 vuotta sitten, me ihmiset vaihdoimme maatalouden kehityksen myötä hiilihydraattipitoiseen ravintoon aikaisemmasta metsästäjäkeräilijästä.

Tämä on tehnyt meistä heikompia ja sairaampia, meistä tuli läskejä kun kalorit nousivat ylös ja ravinnon laatu  tuli alas.

E, tämä tapahtui 10 000 vuotta sitten! 10 000 VUOTTA!! Herätys E!! Etkö voisi tehdä muutamia säätöjä asian korjaamiseksi?

Sitten on myös ongelma leptiinihormonin kanssa. Sinähän tiedät, se hormoni joka kertoo keholle milloin rasvaa voidaan luovuttaa pois. Nykyään kun yritämme hieman karistaa rasvaa, leptiini putoaa kuin kivi lampeen käskien samalla kehoa pitää kynsin ja hampain kiinni rasvasta.

SE ON HANURISTA, E!  Painonpudotus vaatii duunia ja sinä et tee siitä yhtään helpompaa.

Joo, mä ymmärrän, mä ymmärrän. Tiedän, että silloin joskus vuonna miekka ja kivi, nälänhätä vaani jatkuvasti ja ystävämme leptiini piti meidän hengissä sitomalla rasvaa kehoon, mutta ei enää. Katso mitä se on tehnyt meistä…

Läskinä ei ole kivaa E!

Tajuatko kuinka vaikeaa on pudottaa rasvaa ja päästä kuntoon? Meidän pitää liikkua monta kertaa viikossa sekä katsoa mitä syödään.

Minä tiedän, että voimme huijata leptiiniä ja sen kavereita pitämällä mättöpäiviä silloin tällöin mutta silti – onko pieni apu liikaa vaadittu? Hei, siitä on 10 000 vuotta kun aloitimme syömään näin. Eikö olisi jo aika?

Ok, hyvät treenit ja oikeanlainen ravinto ei ole nyt NIIN hankala nakki ja enkä halunnut kaikkea kaataa sinun niskaasi.

Etsin vain pientä jeesiä. Onko se liikaa pyydetty, E?

Jatkan toistaiseksi tällä samalla ja toimivalla linjalla, pidän treenit lyhyinä ja järkevinä. Katson mitä laitan suuhuni ja suunnittelen asiat etukäteen. En anna hetken mielijohteen viedä minua turmioon.

Tämä on siis siihen asti kunnes sinä nouset perseeltäsi ja korjaat asiat.

Mutta kiitti kuitenkin peukaloista ja kävelystä. Palataan asiaan, E!

markku(at)ruokatauko.fi | personal trainer Naantali

Markku on kokenut personal trainer, joka on erikoistunut auttamaan ylipainoisia saamaan elämänsä takaisin. 44 vuotiaana Markku on elämänsä parhaimmassa kunnossa, ilman vammoja. Hänen ennätyksiään ovat 65 kilon pudotus sekä 32 leuanvetoa SM-kisoissa. Seuraa Markkua Instassa.

Nappaa ”Painonhallinnan Salat” itsellesi ilmaiseksi. Kerron oppaassa miten vauhditat painonpudotusta. Kerron laihdutuksen yleisimmät virheet ja miten vältät ne. Oppaassa selitän miten sinun tulisi liikkua sekä syödä, jos haluat tuloksia.

Lisää samanlaisia artikkeleita:
Parhaat TikTokkini Tähän Mennessä

Parhaat TikTokkini Tähän Mennessä

Käynnistin TikTokin joulukuussa 2023 ja olen tuottanut sinne runsaasti sisältöä. Tässä blogipostauksessa TOP4 suosituinta tiktokkiani toistaiseksi. Nämä eivät liity minuun itseeni vaan ovat enemmänkin asiasisältöä. Näiden tehtävänä on motivoida, vastata kysymyksiin ja...

Miten minusta tuli personal trainer?

Miten minusta tuli personal trainer?

Miten minusta tuli personal trainer? No se onkin merkillinen tarina. Minusta tuli PT tietämättäni!  Kaikista hauskinta tässä on se, että minulla on jopa pientä päiväkirjaa olemassa urani alkupuolelta. Joten ehkäpä kerron tässä kohtaa nyt pienen tarinan. Toivottavasti...