Hyvä Evoluutio –
(Voinko kutsua sinua E:ksi? Selvä, minä kutsun sinua E:ksi.)

No E,  minulla on hieman juttuja joista haluan puhua kanssasi. Tämä voi olla aika kiusallista sinulle, mutta on tärkeää että kuuntelet avoimin mielin.

Ennenkuin menen tärkeimpään asiaan, puhutaan muutamista hyvistä asioista ensin.

Joten aloitan vaikka tällä: peukalot rullaa! Haluan kertoa sinulle kuinka paljon pidän peukaloistani. Käytän niitä joka päivä! Niillä on helppo tarttua esineisiin ja ne tekevät elämästäni paljon helpompaa. Loistavaa.

Ilman peukaloita en voi edes kuvitella kuinka vaikeaa olisi textata samalla kun ajaa autoa! Näyttäisin taxinkin ratissa varmasti idiootilta!

Joten yhteenveto: peukalot = erittäin hieno juttu, E!

Haluan myös kertoa kuinka paljon nautinkaan kävelystä pystyasennossa! Kaksijalkaisesta meiningistä on ollut paljon hyötyä aikojen kuluessa.  Se on myös toinen juttu, josta nautin päivittäin E.  (Myönnän, että oli myös aikoja jolloin käytin nelivetoa liikkuessani paikasta toiseen, mutta pääsin siitä aika nopeasti eroon kun tajusin kuinka paljon parempi kahden jalan versio onkaan.)

Iskit mielestäni kultasuoneen kun älysit kehittää lantion, joka mahdollistaa pystyasennon ja kävelyn. Hyvin hoidettu E!

E, yläpuolella on kaksi todella hienoa asiaa joista haluan kiittää sinua. Joten, kiitos.

Mutta nyt hieman katkeransuloista asiaa (koska sinä todellakin möhlit tämän seuraavan).

Kävikin ilmi,  se on suurilta osin sinun vikasi että minulla on ongelmia karistaa rasvaa!

Ja minä en pidä rasvasta, E!

Muistat varmaan kun yli 10 000 vuotta sitten, me ihmiset vaihdoimme maatalouden kehityksen myötä hiilihydraattipitoiseen ravintoon aikaisemmasta keräilijä/metsästäjä tyylisestä ratkaisusta. Tämä on tehnyt meistä heikompia ja sairaampia, meistä tuli läskejä kun kalorit nousivat ylös ja ravinnon laatu alas.

E, tämä tapahtui 10 000 vuotta sitten! 10 000 VUOTTA!! Herätys E!! Etkö voisi tehdä muutamia säätöjä asian korjaamiseksi?

Sitten on myös ongelma leptiini nimisen hormonin kanssa. Sinähän tiedät, se hormoni joka kertoo keholle milloin rasvaa voidaan luovuttaa pois. Nykyään kun yritämme hieman karistaa rasvaa, leptiini putoaa kuin kivi lampeen käskien samalla kehoa pitää kynsin ja hampain kiinni rasvasta.

SE ON HANURISTA, E!  Painonpudotus vaatii duunia ja sinä et tee siitä yhtään helpompaa.

Joo, mä ymmärrän, mä ymmärrän. Tiedän, että silloin joskus vuonna miekka ja kivi, nälänhätä vaani jatkuvasti ja ystävämme leptiini piti meidän hengissä sitomalla rasvaa kehoon, mutta ei enää. Katso mitä se on tehnyt meistä…

Läskinä ei ole kivaa E!

Tajuatko kuinka vaikeaa on pudottaa rasvaa ja päästä kuntoon? Meidän pitää treenata monta kertaa viikossa (ja pirun kovalla intensiteetillä) sekä katsoa mitä syödään.  Minä tiedän, että voimme huijata leptiiniä ja sen kavereita pitämällä mättöpäiviä silloin tällöin mutta silti – onko pieni apu liikaa vaadittu? Hei, siitä on 10 000 vuotta kun aloitimme syömään näin. Eikö olisi jo aika?

Ok, kovat treenit ja oikeanlainen ravinto ei ole nyt NIIN hankala nakki, ja enkä halunnut kaikkea kaataa sinun niskaasi.

Etsin vain pientä jeesiä. Onko se liikaa pyydetty, E?

Jatkan toistaiseksi tällä samalla ja toimivalla linjalla, pidän treenit lyhyinä mutta kovatehoisina. Katson mitä laitan suuhuni ja suunnittelen asiat etukäteen. En anna hetken mielijohteen viedä minua turmioon.

Tämä on siis siihen asti kunnes sinä nouset perseeltäsi ja korjaat asiat.

Mutta kiitti kuitenkin peukaloista ja kävelystä. Palataan asiaan, E!

markku(at)ruokatauko.fi | personal trainer Naantali

Markku on kokenut personal trainer, joka on erikoistunut auttamaan ylipainoisia saamaan elämänsä takaisin. 44 vuotiaana Markku on elämänsä parhaimmassa kunnossa, ilman vammoja. Hänen ennätyksiään ovat 65 kilon pudotus sekä 32 leuanvetoa SM-kisoissa. Seuraa Markkua Instassa.

Nappaa ”Painonhallinnan Salat” itsellesi ilmaiseksi. Kerron oppaassa miten vauhditat painonpudotusta. Kerron laihdutuksen yleisimmät virheet ja miten vältät ne. Oppaassa selitän miten sinun tulisi liikkua sekä syödä, jos haluat tuloksia.

Lisää samanlaisia artikkeleita:

Kahvakuula Naantali alkaa

Kahvakuula Naantali alkaa

Kahvakuula Naantali alkaa tammikuussa 2023 pyörimään vakiosti aina sunnuntaisin Putkikadulla klo 13:00 - 14:00. Tunnit tulevat keskittymään enemmän työnnön ja tempauksen ympärille sekä niiden variaatioihin. Tässä lyhyt yhteenveto tunneista: Työntö ja tempaus Long...

Lihaksen pelko: Mitä naisten pitää tietää

Lihaksen pelko: Mitä naisten pitää tietää

Vaikka olen nähnyt vuosien saatossa todella suurta muutosta ja kehitystä naisten pelossa isoista sekä miehekkäistä lihaksista, tämä pelko elää edelleen voimakkaasti naisten mielissä. Muskeli on tänäänkin jotain pelottavaa ja epäluuloista. Se on joskus jopa sellaista,...