Kaikenmaailman välipalapatukoita mainostetaan aktiivisesti varsinkin radiossa ja ne ovat näyttävästi esillä melkein joka ruokakaupassa. Niiden visuaalinen ilme ja markkinointiviestintä  antaa lupauksen että patukat ovat terveellisiä ja auttavat karistamaan rasvaa kehosta. Onko ne sitten oikeasti hyviä tähän tarkoitukseen?

#2 Jyväshyvä Paussi

keksi1 Otetaan nyt vaikka Jyväshyvän Paussit tähän esimerkiksi. Näitähän nyt löytyy moneltakin eri valmistajalta ja kaikenlaisia makuja löytyy kaupan hyllyiltä.

Proteiinin osuus on mitätön patukoissa, vaikka juuri sitä painonpudottaja kaipaa ruokavalioonsa. Hiilihydraatit ovat pelkkää sokeria, eli nostavat insuliinin hyvin nopeasti ylös ja sitä kovempaa sieltä myös tullaan alas. Rasvat ovat suuriltaosin pelkkää tyydyttynyttä rasvaa, eli juuri sitä haitallista rasvaa jota tulisi karsia ruokavaliosta. Myös suolan osuus on yleensä aika korkea näissä patukoissa. Ravintokuitua on niukasti.

Eli kuten arvasitte, tyrmään patukat myös aika totaalisesti kun halutaan saada painoa alas ja vähentää rasvaprosenttia. Niiden ravintoarvot ovat yksinkertaisesti huonoja eivätkä palvele tässä tarkoituksessa, ne myös maksavat huomattavasti enemmän kuin oikeasti toimivat välipalatuotteet kuten hedelmät. Ja yleensä ne ovat sen verran ilmavasti tehty, että niitä menee usein pari-kolme kerralla… Puolustuksena sanotaan että patukat ovat parempi vaihtoehto kuin se rasvainen munkki huoltoaseman kahviossa mutta jäävät silti liikaa oikeasti terveellisistä vaihtoehdoista.

Jatkoa tulee.

t: Soro