Telkkarissa pyörii jatkuvasti kaikenlaisia mainoksia erilaisista terveellisistä ravinnoista. Mainosten teema on aina että jos syöt tuotetta, se edistää sinun terveyttä ja auttaa painonpudotuksessa. Käydään tässä viikolla läpi muutamia tuotteita, jotka tyypillisesti sopivat tähän kategoriaan.

Tänään vai mikäs päivä se nyt olikaan kun silmiin osui esimerkiksi tämän tuotteen mainos, jossa naishenkilö sai kurvinsa takaisin syömällä tätä ison kulhollisen:

#1 ”Kelloggs Special K -murot”

muro1Kysymys kuuluukin että voiko paketti muroja auttaa sinua painonpudotuksessa? Se tuntuu ainakin olevan muutaman Suomessa mainostavan murovalmistajan suosikkiteema! Kun katsotaan tarkemmin niin esimerkiksi Kelloggs on jopa mennyt niin pitkälle että he ovat luoneet K-tuotemerkille myös ”haasteen”, joka väittää että pystyt tiputtamaan 3kg painoa kahdessa viikossa rouskuttamalla näitä ”special K” -muroja. Ja kun ajatellaan mainosten tehoa niin yleensä mielikuva mikä tulee kuluttajille mieleen on että ”kun syön näitä muroja, minäkin laihdun!”

Minun mielestä on kuitenkin aika vaarallista ja kaukaa haettu ajatus että mikään markkinoilla oleva ravintotuote sellaisenaan auttaisi painonpudotuksessa, ehkäpä energitön vesi nyt on ainut poikkeus.  Eli jos syön tätä muroa kuten mainoksessa niin laihdun ja kiinteydyn? No en varmasti, enkä varsinkaan tällä tuotteella joka on pelkkää yksinkertaista tärkkelystä ja sokeria. Joissain tämän tuotteen bokseissa onkin hyvin, hyvin pienellä fontilla kirjoitettu että tuotetta tulisi käyttää osana vähäkalorista diettiä, jotta se EHKÄ auttaisi painonpudotuksessa ja kiinteytymisessä, mutta sitähän ei tietenkään valmistaja halua kertoa mainoksissaan koska se söisi varmasti tuotteen myyntiä mutta lain mukaan se on pakko kertoa jossain. Eli tässä esimerkki #1 harhaanjohtavasta mainoksesta mikä on oikeasti hyväksi painonpudotuksessa ja mikä ei.

Lisää myöhemmin.

t: Soro