Muistaako teistä kukaan sellaista leffaa 1988, jossa oli Sean Penn ja Robert Duvall? Leffan nimi oli ”Colors”.

Näin tuon joskus monta, monta vuotta sitten. Se paukahti tänään mieleen jostain, kun surffasin netissä. Leffassa on yksi aivan legendaarisen loistava kohtaus, jota voisi suoraan käyttää myös tässä valmennuksessa ja treenauksessa.

Itseasiassa, sitä kohtausta ei hevillä unohda!

Leffan juonessa Robert Duvall on veteraanikyttä Los Angelesissa ja Sean Penn on hänen uusi tulokaspari, joka on juuri laitettu Duvallin riesaksi. Heidän hommana on pitää pahat gangsterit ja jengit aisoissa. Joten arvata saattaa mitä tapahtuu, kun veteraani yrittää takoa kuumapäisen tulokkaan päähän järkeä.

Eräänä päivänä, kun meininki on karata käsistä, Penn hyökkää taloon sisään hirveellä ryminällä ja alkaa heittelemään jengiläisiä seinille ja huutaa naama punaisena kysymyksiä. Duvall kävelee tyynen rauhallisesti sisälle ja alkaa kuulustelemaan jengiläisiä rauhallisesti. Saatuaan vastaukset kysymyksiinsä, Duvall raahaa Pennin sivummalle ja kertoo seuraavan tarinan.

harka

Duvall:  Isäsonni ja pikkusonni seisovat kukkulan laella ja tarkkailevat alhaalla laaksossa olevaa lehmälaumaa.

Pikkusonni sanoo:  ”Iskä, Iskä juostaan tuonne alas ja h*ssitään yhtä lehmää!!!”

Isäsonni pitää tauon ja sanoo: ”Ei poikani, KÄVELLÄÄN tuonne alas ja h*ssitään niitä KAIKKIA!”

Tämä on hyvin yksinkertainen ajatus, mutta siinä elämänpituinen opetus jos sen ymmärtää.

Kokemattomuus ja yli-innokkuus harjoittelijalla pitää ohjata oikeaan suuntaan, jotta saadaan tulosta. Samoin epämääräinen ryntäily sinne tänne voi tuhota ne vähäisetkin tulokset, suosittelen mielummin harkitsemaan.

Tässä valmennuksessa voisi ajatella, että on hyvä olla Pennin innokkuus, mutta samalla tulisi käyttää Duvallin viisautta, jotta saadaan tehtyä oikeita päätöksiä asiakkaiden tuloskehityksen saamiseksi.

Penn:  Haluan kokeilla kaikkia salin koneita ja parhaita härveleitä!

Duvall:  Ei, se ei riipu laitteista, se riippuu harjoittelusta. Levypainot, käsipainot, säkit, reput, kuulat jne – TOIMIVAT.  Tsekkaa vaikka huuto.nettiä, keltaistapörssiä, eBaytä, näissä kaikissa on vaikka kuinka paljon myynnissä hyvää treenikamaa edullisesti vaikkapa kotiin hankittavaksi.

Penn:  Tämä uusi treeniohjelma on paras!

Duvall:  Ei, jokainen ohjelma toimii tiettyyn pisteeseen asti, sen jälkeen sitä pitää muuttaa.  Jokainen asiakas on yksilö ja jokainen vaatii jotain speciaalia ohjelmaansa. Kun asiakas kehittyy, ohjelman pitää myös kehittyä.

Penn:  En voi kehittyä, koska ”aseta tähän mikä tahansa tekosyy”!

Duvall:  Ei, harjoittele, tutki, haasta itsesi, käske kavereidesi potkia sinua, tee siitä tapa, vain sinä itse voit pysäyttää itsesi! Sinun PITÄÄ laittaa pyörät pyörimään, kukaan muu ei tee sitä puolestasi.  Ei tarvitse pelätä, kun laitat täyshärdellin päälle, uskon että siitä on vain positiivisia vaikutuksia elämääsi. Ole rohkea!

Muista aina Duvall ja Penn kun olet ryntäämässä uusimpaan Zumbavillitykseen mukaan. Muista Duvall ja Penn kun olet treenannut samalla ohjelmalla jo yli 3kk. Muista Duvall ja Penn kun keksit tekosyitä välttääksesi päivän harjoituksen.

Ei pahalla. Muistakaa treenata. 🙂

T: härkä-Make