Morrrrrooo!

Toivottavasti hommat sujuu hyvin, koska täällä päässä hommat pyyhkii paremmin kuin koskaan!

Ajattelin vähän tilittää taas. Ootko koskaan funtsinut miksi osa ihmisistä pääsee hyvään kondikseen ja saavuttaa tavoitteensa,  ja miksi osa ei tunnu pääsevän puusta pidemmälle?

Mä olen! Kuuluu työnkuvaan! Kasasin tästä vielä 6-kohdan listankin. Se hyvä puoli näissä jutuissa on, että olen testannut & nähnyt nämä kaikki käytännössä. Joten periaatteessa sinun ei tarvitse muuta kuin lukea, ottaa opiksesi ja laittaa asiaat käytäntöön. ”Heleppoooo!” -sanoi Wilson Kirwa, joka piti asiakkailleni juoksukoulua syksyllä.

Kondikseen tapa 1# – Määritä TAVOITE

Jos olet epämääräinen tavoitteissasi, homma menee todella vaikeaksi. Esimerkiksi: ”Mä haluan laihtua vähän!” tai sano taksikuskille: ”Aja johonkin!”. Siis mitä helvettiä?! Tarvitsemme SUUNNAN/PÄÄMÄÄRÄN/TAVOITTEEN!!

”Haluan laihtua 12kg ennen juhannusta 2013!”. No niin nyt alkaa kuulostamaan paremmalta. Nyt on TAVOITE asetettu ja homma on selkeä!

Kondikseen tapa 2# – Luo safkasuunnitelma jokaiseen tilanteeseen

Se on ikäänkuin sinun ”JOS” jotain tapahtuu, niin ”SITTEN” -suunnitelma.

JOS olet ravintolassa syömässä ja frendit tilaa isot jälkkärit, SITTEN sinä tilaat vaikka ison kupin teetä. JOS sillä surkealla huoltoasemalla ei ole muuta kuin kuivia hiilarimössöleipiä hyllyssä, SITTEN sinä ostat pullon vettä ja jatkat seuraavalle huoltoasemalle. JOS jotain on päin honkia, SITTEN sinä reagoit siihen oikealla tavalla. Suunnitelman avulla olet varautunut tilanteeseen kuin tilanteeseen, etkä retkahda mihinkään turhaan.

Kondikseen tapa 3# – Seuraa kehitystä

Sinun pitää seurata kehitystä. En nyt tarkoita, että orjallisesti ja pilkuntarkasti kyttäät kaikkea, mutta jotain sinne päin.

Suosittelen tekemään pari asiaa. Punnitse vaikka itsesi maksimissaan kerran viikossa (itsesi punnitseminen 100 kertaa päivässä on jo ihan pimeetä touhua enkä aio edes mennä siihen enempää) tai kiskaise jalkaasi aikaisemmin pieneksi jääneitä kledjuja ja ”fiilistele” miltä ne tuntuu päällä. Kirjaa kehitys ylös johonkin vihkoon tms. Tulet itse sokeaksi muutokselle, sen takia on hyvä pitää kirjaa tapahtumista. Vihko ei valehtele, mittanauha ei valehtele.

Kondikseen tapa 4# – Ole realistinen ja aseta tavoitteet pitkälle

Hyväksy se tosiasia, että kondikseen pääseminen ei ole helppoa. Siinä on ylä- ja alamäkiä. Jos sinulla on tähtäimet asetettu riittävän pitkälle, se auttaa sinua pitämään oikean asenteen ja auttaa ylittämään hankalat esteet. 2 viikon pussikeittokuuri on ihan yhtä tyhjän kanssa. Aseta tavoitteet mielummin 3kk päähän, liiku ja syö oikein niin johan alkaa tapahtumaan!!!

Kondikseen tapa 5# – Rankaise ja palkitse itseäsi

Elämässä kun voitat jotain, ainahan siitä saa jotain palkinnoksi? Ja jos otat pataasi, kyllähän siitä jotain seuraamuksia tulee? Joten… palkitse itseäsi kun saavutat asettamiasi välitavoitteita ja taas jos missaat tavoitteet, rankaise itseäsi tekemällä jotain mitä inhoat. Osta se tyylikäs takki/kengät/kello/laukku/mikälie kun saat välitavoitteet kiinni. Tai et saanut pudotettua tällä viikolla kuin 100g painoa? Noh sitten perjantai-illan ryyppykeikka jää väliin, käyt tekemässä kovan intervallitreenin ulkona ja yrität ensi viikolla uudestaan.

Ilman PORKKANAA tai KEPPIÄ ei ole MITÄÄN! Ei motivaatiota menestyä eikä pelkoa epäonnistumisesta. Muuta pelisi säännöt heti. Kunnolla ruoskaa jos mokaat ja kunnon palkinnot kun homma skulaa!

Kondikseen tapa 6# – Liikkuminen auttaa syömään oikein

Olen melkoisen monta kertaa kuullut PT-konsultaatiossa varsinkin naisilta: ”Haluan laihtua ensin pelkästään syömällä 10kg ja vasta sitten voisin alkaa liikkumaan.”  Mun mielipide: laihduttamalla pelkästään ankaralla ruokavaliolla saa olon tuntumaan ihan paskalta! Mitäs luulet, motivoiko se pitkässä juoksussa? Onko terveellistä? Tekee sinusta paremman näköisen? Kestää ikuisesti? Kyllä hiljasta on!

Jos et liiku oikein, ei mikään määrä ”diettaamista” muokkaa sun kehosta hyvännäköistä.

Liikkuminen saa sinut tuntemaan olosi hyväksi – kun olo on hyvä – haluat myös syödä paremmin – kun nämä tapahtuvat samaan aikaan, et vain tunne oloa hyväksesi, alat myös näyttää siltä!

Eräs vanha PT-asiakas pikku jumpan jälkeen… 😉 Muista: ”Jos se ei haasta sinua, se ei muuta sinua!”Jatketaan harjoituksia!

T: Make