Kun korona jylläsi 2020 ja salit olivat kiinni, tässä oli minun yksi treenirutiini yläkropalle kotona. Käytin tätä tuomaan lihasta ja voimaa yläkehooni.

Tein tämä treenin yleensä kaksi kertaa viikossa ja käytin painoja, jotka olivat haastavia minulle.

Tarvitset ohjelmaa varten käsipainot, esimerkiksi nämä seuraavat:

Naiset 5-10kg

Miehet 10-15kg

Liike #1 Punnerrus

Itse suosin klassista tyyliä tehdä punnerrus. Eli keho viivasuora ja koko helahoito laskeutuu tai nousee viivasuorana myöskin. Hartianlevyinen käsileveys ja kyynärpäät osoittavat noin 45 astetta kehon taakse. Tällä saan parhaan tuntuman rintaani kun suoritan liikettä. Laskeudun viivasuorana niin alas, että leukani koskee lattiaan. Sen jälkeen takaisin lähtöasentoon.

Liike #2 Vipunostot

Seiso suorana, pidä käsipainot käsissäsi. Nosta kyynärpää edellä kädet sivuillesi hitaasti ja anna olkapäiden tehdä työtä. Nosta kyynärpäät olkapäiden tasolle, pidä siinä muutama sekunti ja laske hitaasti takaisin. Jännitä keskivartaloa.

Liike #3 Olankohautus

Seiso suorana ja pidä käsipainot kehosi sivuilla. Vedä hartiat korviin ja pidä siinä 3 sekuntia. Sen jälkeen laske hitaasti alas. Kyynärpäät eivät koukistu.

Liike #4 Leuanveto

Tein usein erilaisia leuanvetovariaatioita koronan aikana. Suosikkini oli L-leuanveto, jossa jalat ovat ojennettuna eteen. Aloita liike roikkumalla kädet suorina ja aktivoi olkapäät. Sen jälkeen vedä leukasi yli putkesta. Palaa rauhallisesti takaisin lähtöasentoon.

Näillä neljällä liikkeellä saat erinomaisen treenin aikaiseksi yläkropalle.

Ohjelma:

10 x punnerrus

10 x vipunostot

10 x olankohotus

10 x leuanveto

6-8 kierrosta yhteensä. Suorita kaikki liikkeet putkeen ja pidä kierroksen jälkeen 2min tauko. Ota haastavat painot. Leuanvedon tilalla räkkileuka ja kulmasoutu toimivat myös hyvin. 

Tee hyvällä kontrollilla. Tarkoitus ei ole riehua vaan saada tuntuma lihaksiin.

kotireeniä 2023?

Jos tarvitset apua kotitreeniin tai haluat päästä kuntoon kotonasi, minä pystyn auttamaan. Olen tehnyt tätä työtä jo kohta 20 vuotta.

Lähetä 📧 markku(at)ruokatauko.fi ja tule tapaamaan minua tai laita viestiä. Keskustellaan sinun unelmistasi ja tavoitteistasi. Tehdään älykäs suunnitelma miten voisimme saavuttaa ne 2023.

PS. Olen haastanut itseni tuottamaan 100 artikkelia 2023 aikana tähän blogiin. Tämä on haasteeni 11/100 artikkeleista. Tämä blogi kannattaa laittaa seurantaan, paljon luettavaa tulossa.

markku(at)ruokatauko.fi | personal trainer Naantali

Markku on kokenut personal trainer, joka on erikoistunut auttamaan ylipainoisia saamaan elämänsä takaisin. 44 vuotiaana Markku on elämänsä parhaimmassa kunnossa, ilman vammoja. Hänen ennätyksiään ovat 65 kilon pudotus sekä 32 leuanvetoa SM-kisoissa. Seuraa Markkua Instassa.

Nappaa ”Painonhallinnan Salat” itsellesi ilmaiseksi. Kerron oppaassa miten vauhditat painonpudotusta. Kerron laihdutuksen yleisimmät virheet ja miten vältät ne. Oppaassa selitän miten sinun tulisi liikkua sekä syödä, jos haluat tuloksia.

Lisää samanlaisia artikkeleita:
Alavatsa treeni – mitä pitäisi tehdä?

Alavatsa treeni – mitä pitäisi tehdä?

Alavatsa treeni kotona tai salilla - mitä kaikkea sinun pitäisi tehdä? Alavatsaan saat parhaiten tunnelmaa tekemällä liikkeitä, jotka venyttävät vatsalihaksiasi. Tästä syystä päivän Lockdown-haasteessa on mukana jalkojennostoja ja porrasjuoksusta variaatioita.alavatsa...

Vatsalihastreeni rasvanpoltto

Vatsalihastreeni rasvanpoltto

Vatsalihastreeni rasvanpoltto ja Lockdown vatsahaaste. Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Jos haluat maksimihyödyn tästä haasteesta, sinun tulisi tehdä samaan aikaan rasvanpolttotreeniä. Haluat muokata keskivartaloasi kesää varten, joten suosittelen että polttaisit myös...

Litteä Vatsa Ennätysnopeasti

Litteä Vatsa Ennätysnopeasti

Litteä vatsa ennätysnopeasti - päivitin tätä artikkelia 4.7.2024. Se sisälsi paljon vanhentuneita linkkejä, mutta jätin tekstin korjaamatta. Markku Vatsan metsästys alkoi Lockdown vatsahaasteesta, joka ei ole enää saatavilla. Teimme 30 todella tiukkaa ja hauskaa...