17 sekalaista mietettä ja ajatustani päästäni. Nappaa näistä jotain ja ole oman elämäsi kingi! En väitä että tiedän kaikesta kaikkea, mutta uskon että voimme kaikki oppia näistä jotain.

Kirjoitin nämä itseasiassa 2011, mutta en koskaan julkaissut tätä artikkelia. Päivitin tekstejä aavistuksen, joten olkaapa hyvä. 17 sekalaista mietettä ja ajatusta päivääsi.

#1 Kova työ voittaa lahjakkuuden. Aina.

#2 Jatkuvuus voittaa joka kerta. Toistoja, toistoja ja lisää toistoja. Se voi liittyä sinun treeneihisi, työhösi, vapaa-aikaasi, kotiisi, perheesi… mihin tahansa. Jatkuvuus on aina kingi! Koko ajan eteenpäin.

#3 Olet todellakin viiden ihmisen summa miten menestyt. Haluatko kehittyä paremmaksi? Vietä niiden ihmisten kanssa aikaa, jotka ovat sinua parempia.

#4 Treenaus pitää olla hauskaa! Tiede voi kertoa, että XXX on tutkitusti kaikista parasta mutta jos se ei ole hauskaa, paskat siitä!

#5 Kaikki toitottavat miten ravinto on kaikista tärkein kun muutetaan kroppaa. Itse uskon, että mieli on se kaikista tärkein. Jos ajatuksesi eivät ole samoilla linjoilla tekojesi kanssa, kaikki menee päin honkia. Jos vihaat esimerkiksi työtäsi, tämä heijastuu kotiisi. Silloin sinua vaivaa asiat. Näiden seurauksena tulet syömään päin honkia riippumatta siitä kuinka kovaa yrität. Kaikki liittyvät toisiinsa: treenit, ravinto, talous, työ, perhe jne. Jos ajatuksesi ei ole linjassa, olet vain hamsteri pyörässään.

#6 Sinun täytyy tehdä jotain mikä saa sinut erottumaan joukosta. Etsitkö uutta työtä? Mikä saa sinut erottumaan 150 muun hakijan joukosta. Pyöritätkö bootcampkeskusta? Mikä tekee sinusta erilaisen kuin muut? Se että olet hyvä jossain, ei yksinkertaisesti riitä. Sinun pitää olla lisäksi myös erilainen. Sinulla pitää olla jotain uniikkia. Sinun pitää tuoda jotain ihan muuta pöytään.

Allekirjoittanut nuorena personal trainerina messuilla vuosikymmen sitten. Halusin erottua joukosta. Menin sinne missä asiakkaat olivat.

#7 Kirjoita tavoitteet ylös. Jos kirjoitat ne ylös, ne toteutuvat! Osta euron vihko ja kirjoita jokaikinen tavoite ylös. Kirjoita ne, kynällä! Tee niistä mahdollisimman tarkkoja ja mitattavissa olevia. Sen jälkeen aseta niille deadline. On uskomatonta kuinka paljon niistä toteutuu kun kirjoitat ne ylös. Usko minua.

#8 Mahtavien asiakkaideni lisäksi, minun joukkueeni on #1 syy miksi olen tässä pisteessä. Joukkeeni ansiosta selvisimme koronasta. Et voi tehdä kaikkea yksin. Et voi myöskään mikromanageroida kaikkea. Etsi parhaat ja kohtele heitä kuin vertaisiasi. Kiitos Kimmo ja Teija!

#9 Mielestäni yksi suurimmista syistä siihen miksi ihmiset epäonnistuvat ravinnossaan ja treeneissään on ylianalysointi. Kuten TFW perustaja Martin Rooney sanoo: ”sinä teet kärpäsestä härkäsen!”. Lopeta ylianalysointi ja siirry käytäntöön! Jos vatsamakkarat ärsyttävät sinua, tee jotain asialle! Jos et ylety koskettamaan varpaisiisi, tee jotain liikkuvuudellesi. Älä tee niistä liian vaikeita asioita. Tee perusjuttuja ja pääset pitkälle.

#10 Sen sijaan että sanoisit ”Minulla ei ole aikaa siihen juuri nyt!” sano mielummin: ”Tämä ei ole nyt prioriteetti!”. ”Minun prioriteettina ei ole nyt treenata!”. ”Minun prioriteettina ei ole nyt säästää eläkepäiviä varten!”. ”Minun prioriteettina ei ole nyt pitää huolta itsestäni!”. Meillä kaikilla on samat 168 tuntia viikossa, 24 tuntia vuorokaudessa. Ajan hallinta on se, joka on tärkein prioriteetti. Juuri nyt sinun tärkeimpänä prioriteettina on lukea tätä blogia jonkun toisen jutun sijaan. Kun katsot illalla telkkaria, olet valinnut sen prioriteetiksi jonkun toisen jutun sijaan. Kun painat torkkunappulaa aamulla, se on sinun prioriteetti silloin. Se ei ole väärin eikä oikein. Se on vain totuus. Kun sanot ”kyllä” jollekin jutulle, silloin sanot samalla hetkellä ”ei” jollekin toiselle asialle. Se on sinun päätös päättää mikä on prioriteetti.

#11 Jos teet aina samaa juttua, saat myös aina samaa juttua. Älä tee AINA samaa asiaa ja odota yht’äkkiä saavasi erilaista lopputulosta. Tämä pätee varsinkin ravinnossa ja laihtumisessa. Jos et ole tyytyväinen ulkonäköösi, muuta asioita. Jos et ole tyytyväinen ravintoosi, muuta sitä. Jos et ole tyytyväinen voimaasi, muuta sitä. Jos et ole tyytyväinen ihmissuhteisiisi, muuta niitä. Älä valita lopputuloksesta, jos et ole tehnyt mitään muuttaaksesi sitä.

#12 Jos tarvitset apua, palkkaa valmentaja. Minulla on valmentaja. Kimmolla on valmentaja. Teijalla on valmentaja. Minulla on ikäviä uutisia, useimmille ihmisille kuntosalijäsenyyden ostaminen ei korjaa ongelmia. Ostit juuri oikeuden käyttää kuntosalivälineitä. Mitäs sitten seuraavaksi? Miksi et mielummin etsisi paikkaa, jossa sinua myös valmennetaan niiden oikeanlaisessa käyttämisessä? Jos tarvitset apua johonkin asiaan, etsi asiantuntija siitä aiheesta joka tekee sitä työkseen.

#13 Miksi teet sitä mitä teet, on miljoona kertaa tärkeämpi kuin mitä teet tai miten teet sitä. Kun ymmärrät oikeat syyt miksi teet sitä, se pitää sinut käynnissä loppuelämäsi ajan. Ruokatauon miksi: Tiedon Ja Kehityksen Periksiantamaton Tavoittelu. Tämä ajaa meitä mäkeä ylös nälkäisenä joukkueena!

#14 Viimeinen asia minkä toivon, että sanon katsoessani tätä artikkelia 20 vuoden päästä on : ”Kumpa olisin…”. Se on pahinta mitä voit sanoa – ”kumpa olisin…”. Kumpa olisin kokeillut sitä. Kumpa olisin tehnyt sen. Kumpa olisin pyytänyt hänet treffeille. Kumpa olisin hakenut sitä duunia. Kumpa olisin kysynyt. Kumpa olisin. Kumpa olisin. Elämä on liian lyhyt sellaiseen. Jos jokin asia on sen arvoista, lyö kaikki kortit pöytään ja jahtaa sitä täysillä! Minä olen tehnyt sitä aina! Minä olen aina ollut altavastaaja ja lyönyt joka kerta kortit heti pöytään! Minä en halua murehtia tätä, kun olen lähdössä seuraavaan maailmaan ja voivotella kumpa olisin. En halua katua mitään! All IN!

#15 Kysy hyviä kysymyksiä. Jos etsit oikeita vastauksia, sinun pitää myös kysyä oikeita kysymyksiä. Minä mietin todella paljon oikeita kysymyksiä. Oli sitten kysymyksen kohteena asiakkaamme, valmentajamme, puolisomme tai kuka tahansa. Jos haluat laadukkaita vastauksia, kysy laadukkaita kysymyksiä.

#16 Takaisinmallinna kaikki tavoitteet mitä sinun pitäisi saavuttaa heti tänään. Haluatko saada 25 kiloa painoa alaspäin? Mitä sinun pitää tehdä TÄNÄÄN, jotta se toteutuu? Haluatko säästää 10 000 euroa? Mitä sinun pitää tehdä TÄNÄÄN, jotta se toteutuu? Kaikki tavoitteet, oli se sitten kuinka pieni tai suuri tahansa, voidaan pilkkoa pienempiin osiin, jotka on helppo kuitata tehdyksi. Ota mikä tahansa tavoitteesi ja mallinna se takaperin selkeisiin toimintoihin, jotka sinun pitää suorittaa sen toteutumiseksi.

#17 Onnellisuus on meidän kaikkien tavoite. Haluamme onnellisuutta meidän työhön, talouteen, suhteisiin ja kaikkialle. Onnellisuus ei vain tule kun tienaat x summan rahaa tai saat jonkun tittelin töissä. Minä uskon, että onnellisuus ei pääty koskaan. Se on tavallaan olemista matkalla, jossa sinulla on selkeä suunta. Se on jotain, kun olet osa suurempaa, seisot jonkun asian takana ja sinulla on tiettyjä arvoja. Se on jotain, jonka teet paremmaksi kuin mitä se oli.

Markku | personal trainer Naantali

PS. Jos nämä kolahtivat sinuun, olisi mahtavaa jos jaat nämä eteenpäin somessa!