10kg laihdutus ja miten saisit sen nopeasti pudotettua? Tähän ongelmaan löytyy netistä monia dieettejä ja kitukuureja, joilla painon saa kyllä ennätysajassa putoamaan mutta pysyviä tuloksia tällaisilla vippaskonsteilla et tule saamaan. Joitain viikkoja paastottuasi tiukoilla ohjeilla alat taas syödä nälkääsi ja paino tulee takaisin korkojen kera. Jatkuva dieetillä oleminen sekä jojo-laihduttaminen ovat yleensä syy lihomiseen. Minä suosittelen sen sijaan elämäntapamuutoksia. Hyvin suunniteltu ruokavalio, jota voit noudattaa läpi elämän sekä sopiva määrä treeniä. Tähän päälle stressinhallintaa sekä riittävä määrä unta.

miten eroon 10 kilosta

Sopiva vauhti painonpudotuksessa on puoli kiloa viikossa. Silloin minun mielestäni se myös pysyy pois ja olet oikeasti korjannut elintapojasi. Minun asiakkaat seuraavat painoa joka päivä ja laskevat aina viikon keskiarvon. Silloin päiväkohtaiset heittelyt eivät haittaa, vaan seurataan enemmänkin mihin suuntaan se menee pitkässä juoksussa.

Itselleen sopivan kalorivajeen saa laskettua netistä löytyvien laskurien avulla. Liian nopea pudottaminen ei ole hyödyllistä eikä terveellistä. Laihduttamisen saa tuntumaan helpommalta, kun venyttää tavoiteaikaa pidemmälle. Esimerkiksi 3kk vastaan 6kk. Jälkimmäinen on helpompi mielestäni. Hahmottelemalla itselle realistiset tavoitteet, onnistumisprosentti kasvaa ja tulokset ovat pysyvämpiä. Päivittäin syötyjä kaloreita voi laskea ja tarkkailla erilaisilla puhelimeen ladattavilla sovelluksilla. Usein sovellus myös kertoo, oletko tankannut riittävästi hiilihydraatteja, rasvoja ja proteiineja. Muista juoda myös riittävästi vettä! Itse käytän MyFitnesspallia.

kaarinalainen nainen ennen ja jälkeen

10kg laihdutus

10 kiloa painosta pois näyttää esimerkiksi tältä. Keho muuttuu, vaatteet istuvat paremmin päälle, vatsa pienenee, käsivarret kiinteytyvät, ryhti parantuu ja hyvinvointi muuttuu kertaheitolla paremmaksi. Tähän päälle stressinhallintaa, itsetunnon nousua ja kunnon kohotusta. Tätä on 10 kilon pudotus PT-asiakkaillani. Sinä voisit olla myös tässä.

entä liikkuminen?

Treenata kannattaa vähintään 2-3 kertaa viikossa laadukkaasti. Mielestäni parhaat tulokset saadaan lihaksia kuormittavalla liikunnalla sekä sopivalla määrällä aerobista. Suosin myös paljon arkiliikkumista painonpudotuksessa. Nouse työpisteeltäsi aika-ajoin muutamaksi minuutiksi kävelemään ja venyttelemään. Etätyöläinen voi käydä tiskaamassa tai ripustamassa pyykkejä ja palata taas koneen äärelle. Fyysistä tai seisomatyötä tekevän kannattaa hänenkin venytellä, käydä syväkyykyssä ja haukata happea ulkona.

Miksi olet aina väsynyt? Kirjoitin siitäkin blogiin aikaisemmin mutta oikeasti unen merkitys on mielettömän suuri painonhallinnassa. Unen merkitystä painonhallintaan on alettu tutkia enemmän vasta viimeisen 10 vuoden aikana ja jotenkin tuntuu että nyt sitä on vasta alettu tuomaan esiin yhtenä tärkeänä tekijänä. Lyhyet yöunet ennustavat korkeampaa painoindeksiä. Riittävä lepo on kaikille meille todella tärkeää – huonosti nukutut yöt näkyvät kasvoillamme, ne tekevät päivistä raskaita suorittaa ja terveellisessä ruokavaliossa pitäytymisestä hankalampaa. Univaje lisää ruokahalua ja saa kaipaamaan rasvaisempaa ja makeampaa ruokaa. Univaje myös pitää yllä kehon kroonista lievää tulehdustilaa, joka on osaltaan vaikuttamassa liikalihavuuden syntyyn. Säädä siis iltarutiinisi sellaisiksi, että pääset ajoissa sänkyyn lepäämään. Ruudun ääressä olemista ja sinistä, valvottavaa valoa on syytä välttää ennen nukkumaan menoa.

Jos yksin puurtaminen on raskasta, tuntuu ettei paino tahdo silti oikein laskea, sopivan ruokavalion koostaminen on hankalaa tai et saa aikaiseksi järkeviä treenejä, silloin ota rohkeasti yhteyttä! Minä pystyn auttamaan.

Räätälöin juuri sinun tarpeitasi vastaavan ohjelman joko ruokavalioon, treenaamiseen tai molempiin. Treenien suhteen voit valita pienryhmäharjoittelun, harjoittelun valmentajan kanssa kahdestaan tai etäharjoittelun. Tämän helpommaksi homma ei enää voi muuttua – sinulle jää huoleksi vain toteuttaminen ja minä kuljen vierelläsi koko matkan!

Suosittelen seuraavaksi lukemaan miten itse pudotin 65 kiloa painostani pois.

Tekstin tuottivat Markku & Katja.

HUOM kesätarjous. Tule elokuussa kahteen ilmaiseen PT-treeniin. Autan sinut ja kaverisi alkuun! Aloitetaan painonpudotus! markku(at)ruokatauko.fi

kesätarjous elokuu 2021