Minut tunnetaan välillä hyvinkin suorasta puheesta. En kaartele enkä kiertele, menen suoraan asiaan ja puhun asioista asioiden oikeilla nimillä. Joskus se aiheuttaa ”jänniä” tilanteita.

Viime kesänä minulla kävi muutama potentiaalinen asiakas konsultaatiossa. Juttelimme asiakkaan taustoista ja yhteenvetona totesin suoraan kiertelemättä:

Make: ”Olet läski!”
Asiakas: <haukkoo henkeään>
Make: ”Mutta ei hätää, me voidaan korjata se…”

Se oli puhdas ja rehellinen totuus. Joillekin tämä totuus oli kuitenkin liikaa. Osa potentiaalisista asiakkaista ei suostunut menemään salin vaa’alle, jotta pystyisin katsomaan paljonko ylimääräistä painoa lopulta oli. Samat sankarit eivät halunneet myöskään tietää rasvaprosenttiaan eikä kehonsa mittoja. He vain yksinkertaisesti kieltäytyivät. He eivät halunneet tietää totuutta. Näissä tapauksissa kiitin asiakasta käynnistä ja toivotin onnea elämään. Totesin asiakkaalle yleensä, ettei aika vain ollut otollinen juuri silloin.

Oikeasti he eivät vain olleet valmiita hyväksymään totuutta ja faktoja, sen myötä he eivät olleet valmiita myöskään tekemään töitä kanssani. (… olen oikeasti ihan mukava tyyppi, en heitä asiakasta niska-perse-otteella ulos enkä huuda hänen edessään osoittaen sormella: ”V*TTU SÄ OLET LÄSKI!” – olen tehnyt tätä sen verran kauan, että tunnistan tunneperäisen eston, näen kyllä kuka on tosissaan ja kenen kanssa voi laskea pientä leikkiä.)

Asiahan on niin, että en vain ”treenaa” asiakasta. Autan asiakkaitani saavuttamaan tavoitteita ja unelmia. Muutan elämänlaatua, joka heijastuu kaikkeen mitä he tekevät. Se on työni etuoikeus ja kunnia, näen kätteni jäljen. Autan ihmisiä, jotka auttavat itseään.

Entä SINÄ? Oletko SINÄ valmis? Oletko SINÄ valmis katsomaan peiliin ja näkemään totuuden?

Minä kerron aina sinulle totuuden. Kun löysäilet treeneissä, saat ruoskaa. Mutta kun taas olet liekeissä, kuulutan siitä ylpeänä koko kylälle.

Ja hei! Joskus totuus sattuu. Minä tiedän sen. Katso minun omia kuvia vuodelta 2007 pääsivuilta. Myös sinä tiedät sen. Totuus voi SATTUA ihan helvetisti.

Elämäsi olosuhteilla ei ole mitään merkitystä, kropallasi ei ole mitään merkitystä, työlläsi ei ole mitään merkitystä, mutta ymmärrä tämä yksinkertainen konsepti: ET PYSTY SAAVUTTAMAAN MITÄÄN, ENNENKUIN HYVÄKSYT TOTUUDEN!

Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan.

t: Make