Keittobanaani resepti – tämä on maailman helpoin ja nopein koskaan! Tarvitset vain air fryerin, veitsen ja ripaus suolaa. Valmistamiseen menee yhteensä 20 minuuttia, josta 16 minuuttia on odottelua. Keittobanaanit ovat herkullisia ja käytän itse niitä treenipäivinä hiilarilähteenä. Ne maistuvat hyvälle ja niiden purutuntuma on miellyttävä. Keittobanaani ei ole niin makea kuin perusbansku ja sen rakenne on huomattavasti kiinteämpi. Voisin sanoa että koostumus on hyvin lähellä perunaa ja sitä voikin käyttää samalla tavalla. Suosittelen ehdottomasti testamaan!

keittobanaani resepti – helpoin:

  • kuori keittobanaani
  • leikkaa ohuiksi kiekoiksi
  • laita air fryeriin
  • 180 astetta ja 16 minuuttia
  • ripottele suolaa päälle
  • nauti ketsupin kanssa
keittobanaani ohje

keittobanaani uunissa

Voit myös valmistaa keittobanskua uunissa tai pannulla. Esivalmistelut ovat samat. Uuni 200 astetta ja noin 20 – 25 minuuttia tai kunnes ovat saaneet kivasti väriä. Voit myös käyttää rasvaa tai öljyä banskun pinnalla uunissa. Pannulla näetkin paistumisen, mutta rasvaa kannattaa käyttää silloin.

mistä keittobanaania saa?

Ainakin Naantalissa keittobanaanin saatavuus on välillä todella heikkoa. Itse olen nähnyt sitä erittäin harvoin ruokakaupoissa, mutta silloin kun sitä sattuu olemaan se onkin positiivinen yllätys. Nappaan heti ostoskoriini niitä kymmenkunta. 

Ainakin kirjoitushetkellä Naantalin S-marketissa oli pieni erä sitä saatavilla. Olen myös nähnyt sitä Länsikeskuksen Citymarketissa. Joten sinulla voi olla parempi tuuri saada sitä jostain isommasta ruokakaupasta. Kannattaa tiedustella vaikka etukäteen.

Suosittelen testaamaan keittobanaania perunan tai riisin sijaan. Air fryerissä, pannulla tai uunissa, ei väliä. Itselleni nämä maistuvat, varsinkin kun päälle heittää hiukan suolaa ja ketsuppia. Kylkeen teen yleensä hieman tulisen jauhelihakastikkeen, paljon rehuja ja sitten vain ääntä kohden. 

Joko katsoit YouTubesta myös miten kokkailen air fryerillä ranskanperunoita? Air Fryer rules todellakin!

Tai voit lukea miten pudotin pätkäpaaston avulla 65 kiloa painostani. Keittobanaania käytin usein kun pudotin painoani, siitä tuli minulle vakiovieras ruokapöytään.