Onnistunut elämäntapamuutos alkoi itseasiassa monta vuotta sitten Espoossa. Istuin kotonani 2007 kesällä ja ahmin perhepizzaa naamaani. Päivää ennen jolloin muuttaisin kohtaloni. Olin 142 kiloinen mörkö ja suu täynnä pizzaa sekä kokista. Olin jälleen hakenut silloisesta Taxionlinestä suosikkini ja iso perhepizza oli minulle hetken suupala. Olin pohjaton pizzakaivo.

Tämä jakso oli vaikeinta aikaa elämässäni. Olematon itsetunto, jatkuvat selkäkivut ja tyytymättömyys itseeni. Muistan sen kaiken edelleen. Olin fyysisesti nolla ja myös henkisesti todella väsynyt siihen kaikkeen. Olin silloin vasta 30 vuotta ja kohtelin kehoani todella huonosti.

Nyt noin 15 vuotta myöhemmin, sanoisin että kaikki edellisen elämän huonot jutut toivat minut tähän hetkeen. Ilman niitä en olisi tässä kirjoittamassa. Ne ovat määritelleet KUKA minä olen tänään. Kaikesta siitä muutoksen kivusta tuli osa minun tarinaani, ne kuuluvat onnistuneeseen elämäntapamuutoksen. Kivun kautta syntyy jotain uutta. Makasin X:nä kuntosalin lattialla ihmisten tuijottaessa. Puuskutin ja hikoilin pienellä kävelylenkillä. En osannut ostaa vihanneksia ruokakaupassa. En tiennyt mikä on bataatti. Pelko diabeteksesta. Pelko epäonnistumisesta. Häpeä. Kipua.

Eilen pohdin jälleen entistä elämääni ja miten se edelleen VAIKUTTAA nykyään 2021. Pohdin kaikkea niitä juttuja, mitä tein kun muokkasin itsestäni uutta ja opettelin tuntemaan itseni uudelleen. Silloin olin valmis kokeilemaan kaikkea! Tein Atkinsia hetken mielijohteesta. Sitten Paleota. Sitten VHH:ta. Juoksua. Kävelyä. Punttia. Kamppailulajeja. Sählyä. Kaikkea maan ja taivaan väliltä, olin utelias ja kokeilin.

2008 löysin todellisen suuntani. Minusta tuli valmentaja ja tämä toi lisää vauhtia kaikkeen. Hylkäsin kaiken entisen ja aloin elämään uudella tavalla. Tämä kaikki muutti minun käsityksen miten minun tulisi elää ja syödä. Elämäni muuttui paremmaksi ja määrätietoisemmaksi. Nyt minulla oli jotain mitä voisin jahdata.

Tämä muistuttaa minua että asiat olisivat voineet mennä myös toisin. Mitä jos en olisikaan päättänyt muuttaa elämääni siinä ohikiitävänä  hetkenä kesällä 2007? Se olisi voinut mennä toisin. Olisin voinut jatkaa samanlailla. Olisin elänyt kuilun partaalla. Pelossa. Kivussa. Mutta jollain se KIPU kasvaa niin suureksi, että lumipalloefekti alkaa välittömästi ja asiat muutetaan. Minulle kävi niin silloin. Kamelin selkä katkesi ja asiat muuttuivat välähdyksessä paremmaksi. Pääkoppani kytkeytyi toiseen asentoon.

Ja vasta sitten kun tämä kytkimen siirto tapahtuu, vasta silloin me ihmiset pystymme ottamaan informaation ja avun vastaan. Voimme käyttää personal trainereita, lääkäreitä, kiropraktikkoja, fysioterapeutteja, hierojia, ravintovalmentajia ja niin edelleen, lista jatkuu.

Nämä ammattilaiset olivat aina siellä taustalla valmiina ja tulevat aina olemaan. Valmiina toimimaan ja auttamaan tietotaidolla, jonka avulla he muokkaavat meistä parempia. He opettavat liikkumaan oikein. He opettavat ehkäisemään vammoja. He opettavat pitämään huolta itsestään. He opettavat ehkäisemään kipua. He opettavat elämään paremmin ja terveellisemmin.

nainen edestä ennen ja jälkeen painonpudotus

elämäntapamuutos valmennus

Asiakkaani antoivat minulle täydet viisi tähteä, joten olet hyvissä käsissä. Onnistunut elämäntapamuutos on helpointa aloittaa ammattilaisen kanssa. Minä räätälöin ravinnon ja treenit sinulle alusta loppuun. Tämä tuo erittäin tehokkaasti tuloksia. Lue asiakkaideni arvostelut palvelustani.

Suurin osa meistä kuitenkin odottaa pakkoa tai tapaturmaa. Vasta sitten kysymme apua ja toivomme ettei olisi liian myöhäistä.

Elämme yhteiskunnassa joka perustuu reagointiin. Jotain sattuu, reagoimme siihen ja hinta voi olla kova. Huomattavasti helpompaa olisi elää ennaltaehkäisyn kautta. Miksi odottaa? Miksi odottaa sitä tapaturmaa, lääkitystä tai käskyä muuttaa elämää?

Ystäväni, anna minun säästää sinut kivulta. Lue kehosi merkit. Älä odota niin kauan että sinun on PAKKO kysyä apua.

 

  • Ehkä lonkkasi ovat kireät
  • Selkäsi sattuu
  • Et näe varpaitasi
  • Verenpaineesi nousee
  • Sokeriarvosi nousevat
  • Et pääse kyykkyyn
  • Ylipainosi kasvaa

miten aloittaa elämäntapamuutos?

Ystäväni, liikaa on liikaa!

Tänään on sinun ensimmäinen päivä, jolloin alat muuttamaan elämääsi. Tänään muutat elämäsi suunnan kohti hyvinvoivaa. Tänään sinusta tulee oman elämäsi kapteeni, joka vie sinut kohti hyvinvointia ja elämäsi parasta fiilistä.

Teen sinulle muutamia ammattilaisen ehdotuksia, jotka auttavat sinua parantamaan hyvinvointiasi huomattavasti. Sinun ELÄMÄÄSI! Nämä ovat metodeita, työkaluja ja ideoita jotka auttavat jokapäiväisessä elämässäsi ja saavat sinut tuntemaan mahtavalta. Näistä on helppo aloittaa, näistä saat välittömästi pienen voiton itsellesi ja matkasi alkaa.

Jooga. Se on yli 2000 vuotta vanha ja erinomainen tapa liikkua. Olemassa on satoja erilaisia tyylisuuntia, etsi sellainen joka sopii sinulle. Hatha. Ashtanga. Bikram. Kundalini. Perinteiset voimaharjoitukset usein lyhentävät lihaspituuttasi, jooga autta pidentämän niitä ja palauttavat tasapainon. Joogaan liittyvä hengitys itsessään on jo terapeuttista keskushermostolle. Joogan tarkoituksena on avata kehoasi luomalla tasapainoa ja voimaa. Katso esimerkiksi Naantalista Hyvinvointi Hehkun palvelut.

Pilates. Pilates tarjoaa koko kehon kondista, joka parantaa liikkuvuutta, pidentää lihaksia ja vahvistaa varsinkin keskivartaloa. Pilates on mahtava tapa voimistaa kehoa, mutta myös palauttaa kehon toimintakykyä. Katso esimerkiksi mitä Raision opisto tarjoaa pilatekseen.

Hieronta. Miksi odottaa niin kauan että joku paikka alkaa sattumaan? Hieronta auttaa melkein kaikkeen, se luo tasapainoa ja laittaa paikat taas järjestykseen. Tunti hierontaa viikossa olisi mahtava suositus kaikille. Hieronta auttaa myös sinua unohtamaan maailman hetkeksi, se vie sinut hetkeksi pois kiireestä. Uskon että he jotka käyvät hieronnassa aktiivisesti, ovat iloisempia ihmisiä elämässään. Suosittelen hierojaksi Raision Fysioterapian Juho Vihervuorta.

Putkirullaus. Joku kutsuu sitä köyhän miehen hieronnaksi. Minä sanoisin että se on ”näppärä lisäys hierontaan!”. Voit tehdä tätä missä tahansa ja milloin tahansa. Osta vaikka Amazonista rulla ja käytä sitä joka päivä. Rullaa 10 minuuttia pohkeita, reisiä tai selkää. Vahva suositus.

Vanha ja viisas sananlasku kuuluu ”Olet tasan niin vahva kuin heikoin lenkkisi!”. Tämä tarkoittaa, että jos lonkkasi on kireällä et pysty suorittamaan treeniä parhaalla mahdollisella tavalla. Jos selkäsi sattuu, sinun pitää löytää syy siihen ja korjata se. KUUNTELE mitä kehosi sanoo sinulle ja muuta rutiiniasi, jotta se työstää heikointa lenkkiäsi.

onnistunut elämäntapamuutos

Luulen että tuon perhepizzan syönti päivää ennen vaikutti minuun hyvin voimakkaasti seuraavana päivänä, kun tuijotin itseäni vessan peilistä. Se auttoi katkaisemaan kamelin selän. Lue koko tarina tästä.

Kun olin sairaalloisen ylipainoinen, en huoltanut kehoani lainkaan. En liikkunut. En syönyt terveellisesti. Kohtelin tärkeintä omaisuuttani todella huonosti. Vedin roskaa ja viinaa alas enkä välittänyt.

En koskaan välittänyt näistä mistään kunnes minun oli PAKKO.

Nyt ajattelen missä olisinkaan jos olisin aloittanut aikaisemmin. En koskaan saa tietää vastausta tähän, mutta tämä muutos ja matka tekivät minusta paremman ihmisen ja valmentajan.

Kirjoitan tämän tarinan, jotta sinä säästyisit kivulta. Älä odota niin kauan kunnes sinun on PAKKO muuttaa elämääsi. Ota oppia minusta. Tee jotain asialle TÄNÄÄN. Aloita syömään. Aloita liikkumaan. Tee suunnitelma itsellesi ja ala toteuttamaan. Nyt. Heti. Elämäntapamuutos alkaa!

Markku

Onnistunut elämäntapamuutos alkaa lähettämällä viestiä minulle markku(at)ruokatauko.fi. Vastaan 24h sisällä sinulle takaisin. Tämä on lupaus!