Kerrankin ei satanut aamulla joten ei muuta kuin kamat niskaan ja ulos. Tänään oli vuorossa aamulenkkiä tyhjällä vatsalla. Eli heti kun heräsin niin suoraan ovesta ulos vaan ja homma käyntiin. Yön aikana kroppa on tyhentynyt ravinteista ja keho ottaa aamulla lenkillä energiansa suoraan pääasiallisesti rasvoista. Lenkki ei saa venyä ilman tankkausta yli 30-40 minuuttia, jolloin keho alkaa hädissään polttamaan myös enemmän proteiinia energiaksi, eli silloin se ottaa sen suoraan lihaksista. Jos meinaat kiskoa pidempää lenkkiä kuin tuo puolituntia, niin muista ottaa pieni tankkaus sitä ennen.

Kikka onkin pitää lenkki sopivan pituisena ja tarpeeksi ”terävänä” että rasvaa palaa mahdollisimman tehokkaasti ja samaan aikaan lihaskatoa tulee mahdollisimman vähän. Itse teen yleensä aamulenkit terävinä 25-30 minuutin intervalleina. Minulla on heti taloni takana tuollaista kivaa mönkijämaastoa jossa on hyvä heittää lenkkiä kaikessa rauhassa.

Vaihtelen intervallien tehokkuutta vähän väliä jotta homma pysyy mielenkiintoisena ja keho ei pysty tottumaan siihen. Välillä teen juoksuvaiheen täysillä, välillä hölkkäilen, välillä kävelen, välillä teen jotain ihan muuta kuin intervallia. Vaihdan myös intervallin tehovaiheen kestoa muutamista sekunneista jopa pariin minuuttiin, riippuen hieman mikä on päivän ohjelma.

Tänään oli vuorossa hieman kovatehoisempi intervalli. Kaloreita paloi n. 30 minuutissa hieman vajaa 400, syke kävi korkeimmillaan 160 korvilla tehovaiheessa ja lepovaiheessa sahasi 90-100 väliä. Tämän jälkeen aamupala maistuu vieläkin paremmalta ja siitä haaveilee viimeisissä vedoissa. 🙂

Noh mutta, rasvanpoltto-operaatio jatkuu. Aamulenkkejä kiskotaan menemään nyt 3 krt / vko ja määrää lisätään tarpeen mukaan kunhan peilikuva jatkaa muuttumista.

Lenkillä luonnossa

Lenkillä luonnossa

– Make