Amerikkalainen lounas… Jo nuo sanat herättää tiettyjä mielikuvia notkuvista pöydistä täynnä roskaruokaa! 🙂 Tämä mielessäni silmäilin Miamissa lounaslistaa ja eikä siellä oikein ollut mitään vaihtoehtoja muuta kuin ”moskaa”; oli paneroitua sitä ja tätä, uppopaistettua sitä ja tätä. Turha edes kysyä oliko listalla mitään oikeasti terveellistä ja vähäkalorista. Oltiin jossain duunipaikan viereisessä lounasmestassa syömässä, kai noita vaihtoehtoja olisi myös löytynyt jos olisi lähtenyt etsimään, mutta tuolla reissulla ei ollut aikaa lähteä tutkimaan mestoja sen enempää.

Noh, hällä väliä tällä kertaa. Olinhan Amerikassa, maassa joka keksi juustohampurilaisen! Nyt jos koskaan oli tilaisuus kokeilla, miltä maistuu aito ja alkuperäinen amerikkalainen hamppari! Joten tuumasta toimeen. Tilasin lounaaksi toisena duunipäivänä ”hampurilaisen”. Jännittyneenä jäin odottamaan mitä tuleman pitää. Parhaat hampparit olen syönyt Suomessa Chico’sissa, sen hampparit hakkaa mielestäni sata-nolla kaikki Hesen ja Mäkkärin mätöt vaikka ei niissäkään nyt mitään vikaa ole. Joten odotin vähintään jotain Chico’sin tasoista näytöstä, olinhan nyt iskemässä hampaani aitoon amerikkalaiseen hamppariin!

Paikallisen lounasmestan käsitys herkullisesta hampurilaisesta!

Paikallisen lounasmestan käsitys herkullisesta hampurilaisesta!

Ja sitten: ”WTF?! MIKÄ TOI ON!?”. Tässäkö oli nyt sitten suuri Jenkkihamppari? Mikä helvetti toi on edes?? Ihan kuin joku Saarioisten mikrohamppari. Teen itse paremman 2 minuutissa ja sata kertaa paremman makuisen. Ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen kun tarjoilija ylpeästi kiikutti ateriani pöytään. Petyin kyllä niin pahasti, odotin jotain maatajärisyttävää makuelämystä mutta sainkin kuivahkon ja mauttoman ”mikroaterian”. Näytin kostoksi hapanta naamaa koko loppupäivän! Illaksi sentään luvattiin aitoa Mafioso-meininkiä paikallisessa Italialaisessa ravintolassa, joten käydään se vielä läpi blogissa.

Hamppareista saa ravintoarvoiltaan kelpo ruokaa, mutta silloin hamppari pitää tehdä itse. Suurin kaloripommi hampparissa on yleensä majoneesi, mutta jos sen tekee alusta asti öljypohjaiseksi niin siitä saa jopa terveellistä ja silti kuitenkin erittäin maistuvaa. Hampparin rakennusaineiksi: tomaattia, kurkkua, juustoa, itse tehtyä majoneesia, vähäsokerista ketsuppia, salaattia, jauhelihasta tai kokolihasta pihvit, täysjyväleipää sekä Pepsi Maxia vaikkapa juomaksi. Jees, kyllä toimii ja ravintoarvot ihan ok. Ja nyt kun on kesä niin noita voi pyörittää vielä grillissäkin… Mä muuten taidan tehdä viikonloppuna hampparia…!

t: Make