Suomalaiset ovat joidenkin tutkimusten mukaan maailman toiseksi lihavin kansa. Ykköspallia pitää suvereenisti hallussaan voittamaton mestari eli USA. Kävin siellä työkomennuksella muutamia vuosia sitten silloisen työnantajan toimesta, reissu oli elämäni ensimmäinen tuohon ylipainoisten luvattuun maahan. Ja kaupunkina oli Miami.

Sanomattakin oli selvää että työnantajan päämajassa ei laiheliineja juuri näkynyt, vaan kaikki oli tuhtia ja noh… vähän enemmän tuhtia. Päämajassa taisi olla muistaakseni joku 30 ihmistä töistä ja näistä ehkä kaksi tai kolme voisi luokitella normaalipainoiseksi. Muut oli kaikki selkeästi ylipainoisia.

Mielestäni kyllä kaupunkikuvassa noita ylipainoisia ei ollut aivan samanlaisessa suhteessa kuin tuolla duunissa, mutta kyllä selkeästi huomasi että amerikkalaisille herkut kyllä maistuivat. Mutta muuten puitteet olivat kunnossa, Miamissa oli tuolloin vajaat 30 astetta hellettä, hotelli oli aivan Atlantin äärellä, rantaan oli matkaa joku 30m hotellin pääsisäänkäynnistä joten aika erilaista settiä näin suomalaisen silmin katsottuna.

Mutta itse aiheesta. Mieleen jäi kyllä elävästi tuon duunin aamupala. Itse siis söin hotellilla hyvät ja terveelliset aamupalat, mutta duunissa tarjottiin tietenkin sitten toinen aamupala paikallisille. Kaava oli suurinpiirtein samanlainen joka aamu. Räpsäsin kuvan huvikseni mitä oli tarjolla.

– muffinsseja

– munkkeja/donitseja

– jotain päällystettyjä rinkeleitä

– limsaa ja sokerillista mehua

Amerikkalainen aamiainen Miamissa

Amerikkalainen aamiainen Miamissa

Hmm… on tuo kyllä niin kaukana ravitsevasta aamupalasta ettei mitään rajaa. Tuohon aikaan en ollut vielä mikään treenari vaan olin aivan laihdutusprojektini alkutaipaleella. Pudistelin päätäni todella pitkään kun katsoin tuota moskakasaa. Jenkit vetivät tuota joka aamu tyytyväisenä ja kävivät haukkaamassa lisää donitsia kun verensokeri tuli vauhdilla alas noin tunnin päästä ekan donitsin jälkeen. Noidankehä oli valmis.

Vaikka olen kiertänyt paljon yrityksiä Suomessa niin tämmöistä aamupalaa en ole vielä kotimaassa nähnyt. Ja toivottavasti en näe. Seuraava tilitys tulee Jenkkien lounaasta, arvaatte varmaankin mitä tuolla jengi vetää… 😉

T: Make