Morjenttes

Pitäisi personal trainer hommata, mutta et osaa oikein päättää kuka olisi sinulle sopiva? Astut kuntokeskuksen ovesta sisään, näet kymmeniä treenareita työssään, kuka niistä on sopiva juuri sinulle? Se onkin hyvä kysymys. Ei varmaan kauheasti napostele, jos törsäät 500 euroa paskaan treenariin. Sinun pitää heittää kysymyksiä peliin ja selvittää kuka on sinulle paras vaihtoehto! Tässä tärkeimmät kyssärit, joilla avaat pelin.

Mikäs koulutus sinulla on? Erinomainen pelinavaus. Heitä tämä heti eetteristä ulos, heti kun treenari on saanut sanottua nimensä! Eli ensin kannattaa tsekata onko treenarilla sopivaa koulutusta hommaansa. Suomessa kun kaikenlaiset puliveivarit saavat esiintyä ”personal trainerina”, joten kouluttamattomat kannattaa heti rankata ulos. Jos treenarilla on FAF, FISAF, Trainer4you tai joku vastaava lisenssi taskussa, olet oikealla jäljillä.

Paljonko sulla on kokemusta? Heti seuraavaksi kannattaa kysyä treenarin kokemuksesta. Jos se on joku 18v juniori tullut suoraan koulunpenkiltä ja vain hommannut lisenssin, voi jälki olla hyvin rumaa. Sormi menee suuhun heti, kun ei ole kokemuspohjaa erilaisista tilanteista. Hyvässä lykyssä voi olla, että tiedät itse paljon enemmän asioista kuin kallista tuntiliksaa nauttiva treenarisi. Vuosien kokemus antaa ihan erilaisen näkökulman asioihin.

Saatko asiakkaasi kuntoon? Treenari on aika turha treenari, jos hän ei saa asiakkaitaan haluttuun kuntoon. Sillä voi olla vaikka minkälaiset tutkinnut, lisenssit ja kokemukset, mutta jos tulokset ovat roskaa niin tulokset saattavat olla myös sinun kohdalla roskaa. Haluatko tuhlata aikaasi ja rahojasi vai otatko treenarin, joka todella veivaa sinut kuntoon? Tämä menee aika hyvin käsikädessä kokemuksen kanssa. Mutta varma on aina varmaa. Pyydä treenarilta referenssejä, näyttöjä, suosituksia ja niin pois päin. Tsekkaa ettei treenari puhu paskaa. Näyttöjä peliin! Älä osta sikaa säkissä.

Mikäs on sinun erikoisosaaminen? Hyvin monet treenarit ja ammattivalmentajat erikoistuvat tiettyyn urheilulajiin tai tiettyihin metodeihin. Etsi sellainen treenari joku on erikoistunut sinun tavoitteisiin. Jos treenari tarjoaa kaikille kaikkea, kierrä kaukaa. Jos haluat juosta maratonin, etsi sellainen treenari joka on juossut maratonin. Jos haluat pudottaa painoa, etsi sellainen treenari joka veivaa jenkkakahvat pois.

Mielestäni nämä neljä kysymystä vie sinut jo pitkälle, kun valitset sopivaa treenaria itsellesi. Minulle itselle treenarina on myös tärkeää, että henkilökemiamme toimivat. Jos olemme samalla aallonpituudella asioista, vitsailemme samoista asioista ja olemme yhtämieltä tavoitteista, tällöin työskentely puolin ja toisin on todella palkitsevaa sekä mukavaa.

Joten kysy, kysy ja kysy.

Valmentaja työssään salilla. Asiakkaasta tehdään fyysisesti vahvempi.

T: Make