Eikös tunnu aina hyvältä tilata se salaatti ruuaksi ravintolassa? Salaatithan ovat terveellisiä ja salaattihan on yhtäkuin painonpudotus, eikö vain? Ikävä kyllä, ei enää nykyään.

salaattiSalaatti sellaisenaan on aivan mahtavaa ravintoa: terveellistä, täynnä vitamiineja, ei lisäaineita, kevyttä, edullistakin ja täyttävää. Mutta kun se ei riitä tavalliselle kuluttajalle eikä perussalaatti ole kovin myyvä.

Suurimpaan osaan salaateista erilaisissa ravintoloissa on ängetty täyteen kaikkea epäterveellistä. On krutonkeja, rasvaista juustoa, uppopaistettua kanaa jne. Eikä sovi unohtaa tietenkään kastiketta.

Varmaan tiedätkin että salaateissa se kastike on kaikista pahin ravintoarvoiltaan, ja pienikin määrä sitä herkullista majoneesia pitää sisällään uskomattoman paljon tyhjiä kaloreita. Ja vielä kun suurin osa salaattien syöjistä lisää kastiketta aika reilulla kädellä, on helppo ymmärtää miten niin tervelliseltä kuullostavasta salaatista tuleekin yht’äkkiä oikein kunnon energiapommi, joka varastoituu helposti vyötärölle.

Seuraavan kerran kun syöt salaattia niin tarkastele kastikevaihtoehdot ja ota niistä vähäkalorisin, sekin auttaa sinua eteenpäin painonpudotuksessa.

T: Soro