personal trainer eläkeläiselle

personal trainer eläkeläiselle

Personal trainer eläkeläiselle – tiesitkö että eläkeläisten ylivoimaisesti suurin pelko on kaatua kotona? Tämä nousee esiin melkein kaikkien senioriasiakkaideni kanssa. Mitä jos en pääsekkään lattialta ylös? Mitä jos loukkaan itseäni? Tästä syystä minun personal trainer toimeksiannot eläkeläisten kanssa sisältää aina tasapainoa ja voimailua. Näiden avulla ennaltäehkäisemme kaatumista ja pystymme reagoimaan nopeammin horjahtamiseen.

Jos/kun kaatuminen tulee, haluan että asiakkaallani on voimaa ja liikkuvuutta päästä omin avuin ylös lattialta. Tästä syystä voimaharjoittelu on tärkein kaikista mitä enemmän ikää tulee mittariin.

Suunnitelmassani on neljä erilaista osaa, miten ennaltaehkäisen kaatumista.

#1 Tasapaino

Tasapainon treenaus on aina mukana ikäihmisten treeneissä. Se on taito, joka katoaa jos sitä ei käytetä. Suosin paljon erilaisia tasapainoharjoituksia yhdellä ja kahdella raajalla, aloitan todella varovasti ja lisään haastetta sitä mukaan kun tasapainoaisti alkaa kehittymään. Lopputavoitteena on esimerkiksi pystyä tekemään 1-jalan vaaka ilman horjahtamista, tämä harjoitus työstää todella paljon tietoisuutta oman kehon asennoista ja auttaa hahmottamaan missä tasapainoalue menee. Aloitan tasapainotreenit aina tuettuna ja pienillä askelilla eteenpäin.

#2 Keskivartalo

Keskivartalon hallinta on tärkeää, kun harjoitellaan tasapainoa. Keskivartalo on mukana kaikessa mitä teemme ja sen tehtävänä on pitää keho tukevana. Jos keskivartalo on päässyt makaroniksi, yritän tottakai tehdä seniorin keskivartalosta jälleen terästä. Aloitan työstämisen erilaisista pidoista ja kuorman siirtelystä, pyrin matkimaan kotona tehtäviä askareita. Tämä lähestymistapa tuo tuloksia erittäin nopeasti ja on mielekästä treenata.

#3 Voima

Se tärkein kaikista, varsinkin mitä enemmän tulee ikää mittariin. Voima. Tämä katoaa iän myötä ja aiheuttaa suuria ongelmia elämänlaatuun. Voiman avulla maitopurkki avataan, voiman avulla noustaan tuolilta ylös, voiman avulla päästään lattialta ylös, voiman avulla voidaan ennaltaehkäistä kaatuminen! Voimaharjoitukset tulisi olla AINA senioreiden ohjelmassa. Hyvä puoli voimassa on se, että sen ominaisuudet kehittyvät vaikka henkilö olisi yli 100 vuotta. KAIKKI kehittyvät kun voimaa tehdään suunnitelmallisesti. Minun valmennuksessa voimaa tehdään progressiivisesti ja järkevästi. Haluan seniorin pääsevän omin avuin lattialta ylös, haluan hänen kantavan kauppakassinsa kotiin, haluan hänen liikkuvan ilman tukea. Se on voimaa!

#4 Kunto

Kuntoakin tulisi harjoitella, mutta se on näistä neljästä vähiten tärkeä seniorin ohjelmassa. Joku voi olla eri mieltä, mutta minä olen tätä mieltä. Kunto on kiva bonus, mutta ilmankin pärjää kun ikää tulee lisää. Voima on paljon tärkeämpi. Kuntoa teemme toimeksiannon aikana tottakai ja haluankin asiakkaani pysyvän lastenlasten perässä. Haluan asiakkaani pystyvän lähtemään vaikka pitkälle kävelylenkille tai vaikka vaeltamaan Lappiin ilman pelkoa kunnon loppumisesta.

Nuorrut näiden avulla

Kun näitä kaikkia neljää tehdään, kehosi kello kääntyy vuosia tai jopa kymmeniä vuosia taaksepäin. Nuorrut ja pystyt tekemään jälleen juttuja, joita teit 20 vuotta sitten. 

Myös hyvinvointia voidaan parantaa ruokavalion avulla tai voidaan tehdä oikein isokin elämäntapamuutos. Olen kiinnostunut auttamaan.

Hei seniori tai eläkeläinen! Tehdäänkö sinuun lisää voimaa että pääset lattialta ylös ja pystyt reagoimaan nopeammin kaatumiseen? Saat minut kiinni markku(at)ruokatauko.fi osoitteesta. Laitahan rohkeasti sähköpostia tulemaan ja vastaan sinulle nopeasti takaisin.