miten lihasta kasvatetaan ilman tunteja salilla

Tämä on Muskeli Masterclass. Lue näiltä sivuilta lisää miten kehitin valmennuksen.

haluan lisää lihasta

muskeli masterclass

Oikea stimulaatio + Ravinnosta rakennusaineet + Ylikompensaatio levossa

Miten lihasta kasvatetaan?

Tämä kysymys alkoi kiinnostamaan minua loppuvuodesta 2021. Hypertrofinen harjoittelu oli jotain, mitä en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt tietoisesti. Aloin pohtimaan mitä minun pitäisi tehdä, jos haluaisin kunnolla muskelia kehooni?

Aikaisemmat treenilajini eivät olleet muokanneet lihasmassaani juuri lainkaan vuosien saatossa ja tunsin polkeneeni paikoillani aina sen suhteen. Elämäni suurin lihasmassa oli nuorena miehenä 2010 (kuvassa) InBodyn mukaan, jolloin olin raskas ”voimanostaja”. Toki rasvaakin oli, mutta muskelia oli silloin yli 40kg kehossani.

Mitä sitten harrastin?

Tänään olen tehnyt vajaa 20 vuotta kuntosalia, toiminnallisia treenejä, bootcamppia, crossfittiä, voimistelua, kalisteniikkaa ja niin edelleen. Olen kokeillut kaikenlaisia lähestymistapoja.

Konttasin näiden lajien parissa vuosia salini lattialla, yskin keuhkojani treeneissä ja mietin onko tässä mitään järkeä.

Lopulta 2019 tein rohkean päätöksen ja vähensin toiminnallista treeniä rajusti. 2019 – 2020 päätin kokeilla sen sijaan toisenlaista lähestymistapaa. Lisäsin kalisteniikkavolyymiä rajusti, vedin järjettömän määrän burpeita, soutukilometrejä, kyykkyä, punnerruksia ja leukoja. Treenasin 6 päivää viikossa ja tunteja. Etsin kuumeisesti vastauksia, miten pääsisin taas eteenpäin.

Kasvoiko lihas volyymillä? Ei todellakaan, totuus oli varmaan päinvastoin. Rasvaa kyllä paloi, mutta lihas ei kasvanut silläkään lähestymistyylillä.

2020 olin todella turhautunut

Mitä enemmän volyymiä tein, sitä enemmän turhauduin tehottomuuteen. En saanut näistä muuta kuin hien päälle, en nähnyt mitään hyötyä volyymistä. Jotkut sanoivat, että tekemäni setit olivat järjettömän kovaa treeniä. Paskat. Se oli maailman helpointa treeniä, sehän on vain asenteesta kiinni teetkö kaksi vai neljä tuntia burpeeta.

2021 päätin vähentää volyymiä ja vaihdoin liikkumisen  pääpainon voimisteluun (kuvassa mietin kärrynpyörää). Samalla aloin tutkimaan pitkästä aikaa itse liikettä ja treenaamista. Lihasmassani ei ollut kasvanut mihinkään parissa vuodessa.

Huomasin selvästi, että kehoni piti voimistelusta hieman enemmän. Tästä piristyneenä tein Ido Portalin treenimenetelmiä puolisen vuotta (kuvassa). Ajattelin löytävänä sieltä jotain mielenkiintoista ja kenties vastauksia. Tiputin volyymiä jatkuvasti alaspäin ja alensin tempoa.

Mutta ongelmaksi muodostui treenin tylsyys. Kalisteniikka ja voimistelu alkoivat maistumaan todella puulta vuosien tahkoamisen jälkeen. Kehittyäkseni minun olisi pitänyt alkaa tekemään enemmän ammattivoimistelijoiden juttuja, joihin mielenkiintoni ei yksinkertaisesti riittänyt. Jatkoin kuitenkin tutkimuksiani ja voimisteluakin jollain tasolla pitkin 2021. Tylsyys vaivasi treenejäni.

Lopulta keväällä 2022 olin umpikujassa. Kehoni ei reagoinut oikeastaan mitenkään treeneihin. Päättelin kalisteniikan tulleensa tiensä päähän tällä kertaa minun osaltani.

Kesällä päätin aloittaa kokonaan puhtaalta pöydältä. Aloin tutkimaan liikettä intohimoisesti, halusin löytää dataa miten tulisi treenata ja olin valmis kokeilemaan täysin uusia juttuja lihasmassalle. Tutkin joogaa, pilatesta, kehonrakennusta, toiminnallista treeniä, uimista, pallopelejä, kaikkea ja mitä tahansa. Menin historiassa taaksepäin ja luin kaikkea.

Halusin myös samalla muuttaa suhtautumistani omaan liikkumiseeni. Vuosien riehumisen jälkeen, halusin mennä iloisena treeniin ja poistua treenistä myös iloisena. Halusin voida hyvin ja nauttia ennen kaikkea liikkumisesta ilman kipua tai pelkoa. En halunnut enää kontata lattialla tai yskiä keuhkojani. Halusin treenata minun omilla ehdoillani ja silti saada mahtavia tuloksia.

Tutkimukseni etenivät ja aloin ymmärtämään aikaisempien lajieni ongelman. Ymmärsin lopulta, että hypertrofiaan tarvitaan sellaisia intensiteettejä, joihin edellämainituissa lajeissa ei mennä koskaan.

Aloin ymmärtämään miten hypertrofia lopulta syntyy. Se vaatisi hyvin toisenlaisen lähestymistavan.

Lopulta kesällä 2022 törmäsin vihdoinkin johonkin erittäin mielenkiintoiseen, joka oli Mike Mentzer. Hän oli 70-luvulla yksi maailman parhaista kehonrakentajista, joka oli myös varustettuna uskomattomalla älyllä. Hän julkaisi runsaasti materiaalia treenityylistään, jotka ahmin suurella mielenkiinnolla läpi. Mentzerin kautta törmäsin myös hänen oppi-isäänsä, joka oli Nautilus-kuntosalilaitteiden keksijä Arthur Jones. Hän oli tavallaan HIT (High Intensity Training) keksijä, jota Mentzer sitten paranteli 70-luvulla. Dorian Yates käytti HIT-treeniä hallitessaan 90-luvulla kehonrakennuksessa.

Otin uudet opit käyttööni elokuussa 2022, aloin treenaamaan Mentzerin tyylillä. Halusin tietää miten tämä vaikuttaa lihasmassaani.

Tulosta seurasi välittömästi.

Kehoni reagoi heti positiivisesti uuteen ärsykkeeseen. Sellaiseen jota sille ei ollut koskaan aikaisemmin annettu. Loppuvuosi 2022 eteni vauhdikkaasti ja sovelsin HIT-konseptia jatkuvasti paremmin itselleni. Opin ja kävin lisäämässä lihasta Naantalin Noston loistavalla salilla.

Huvittuneena katsoin miten jalkani, hartiani ja käteni alkoivat KASVAMAAN!? Tämä oli minulle todella outoa ja samalla hyvin kiehtovaa. Paidat alkoivat kiristämään päälläni, mikä huvitti minua suunnattomasti.

Ymmärsin myös kuinka pielessä liikkumiseni oli ollut kaikki nämä vuodet hypertrofian suhteen. Ymmärsin miksi kehoni ei ollut kasvattanut lihasta. En yksinkertaisesti ollut treenannut riittävän kovalla intensiteetillä ja palautumiseni oli ollut sekundaa. Näiden seurauksena lihasta ei koskaan tullut kehoon.

Päätin haastaa itseni

Innostuin muskelitreenistä tosissani. Haluan olla 45 vuotiaana elämäni ylivoimaisesti kovimmassa kunnossa syksyllä 2023. Tällä hetkellä nautin suunnattomasti tästä haasteesta ja matkasta sitä kohden. Treenaaminen on monen vuoden jälkeen taas todella hauskaa ja erittäin mielekästä. Sen tuntee myös kehosta.

Haluatko tietää miten treenaan?

Uskotko jos kerron, että treenaan kerran tai maksimissaan kaksi kertaa viikossa? Ja minun treenit ovat alle 20 minuutissa kokonaan valmiit! Minä en edes lämmittele tai venyttele lainkaan!

Kuulostaako todella erilaiselta?

Niimpä!

Menen salille vain ja ainoastaan antamaan stimulaation keholleni. Heti kun se on saavutettu, poistun salilta välittömästi! Riittävä stimulaatio saavutetaan muutamassa minuutissa kun teet sen oikein.

Sen jälkeen odotan ylikompensaatiota 48-72 tuntia tai niin kauan kuin tarpeellista. Sitten menen taas uudestaan salille vahvempana. Tämä toistuu joka viikko ja näet kehitystä.

Lihas syntyy stimulaatiosta, 100% intensiteetistä, eläinpohjaisesta ravinnosta, pätkäpaastosta ja levosta.

Katso videolta miltä näyttää 100% intensiteetti. Tällä alueella lihasta rakennetaan.

Näin sinun tulisi myös treenata!

Jos haluat seksikästä lihasta ja näyttää todella hyvältä, sinun pitäisi treenata siten, että hypertrofia tapahtuu. Kaikkihan haluavat näyttää hyvältä, sen takia ihmiset liikkuvat. Se on yksi yleisimmistä toiveista myös asiakkailtani.

Lihasmassa on kaiken tämän takana. Se saa sinut näyttämään uskomattomalta, olit sitten nainen tai mies.

2023 lähtien tarjoan ”Muskeli Masterclassia”, jossa valmennan sinua treenaamaan oikein.

Ohjelma kustantaa 179€ / kk ja vaadin vähintään 3kk sitoutumisen. Salimme on auki 24/7 menetelmällä, joten suoritat ohjelman treenit omalla aikataulullasi. Päivystys on iltaisin klo 18-20, jos tarvitset apua.

Tämä ohjelma sopii kaikille kuntotasoille, niin miehille kuin naisille. Aloittelijoille kuin kokeneille. Saat minulta myös ravintosuositukset ohjelmaa varten.

kyllä, haluan lisää lihasta 179€/kk

Mitä valmennukseen kuuluu: nousujohteinen henkilökohtainen ohjelmointi viikoittain, tekniikkaopetus alussa, Naantalin Noston salin käyttö 24/7, ravintosuositukset sekä Noston iltapäivystyksen käyttöoikeus arkisin.

Etävalmennus myös saatavilla.

Edut:

+ Vietät hyvin vähän aikaa salilla, sinulle jää runsaasti aikaa muuhun

+ Tuloskehitys on huima

+ Erittäin mielekästä ja haastavaa, hauskaa

+ Henkilökohtainen

+ Voidaan suorittaa myös rajatulla välineistöllä

+ Turvallisin tapa treenata, ei kipuja, ei pelkoa

+ Teknisesti suoraviivainen, ei monimutkaisuutta

+ Mitään ei tarvitse osata etukäteen

+ Sopii kaikille

+ Saat ohjeet myös ravintoon ja lepoon

DISCLAIMER

Tämä valmennus on tmi Markku Sorosuon palvelu. Muskeli Masterclass on metodi kasvattamaan lihasta mahdollisimman optimaalisesti. En kuitenkaan pysty takaamaan, että juuri sinä saat samanlaisia tuloksia mitä näillä sivuilla on. Me kaikki olemme erilaisia. Tulokset riippuvat sinun taustoistasi, metabolisesta tilastasi ja kuinka kovalla intensiteetillä suoritat valmennusta.

Personal Trainer Naantali Tmi Markku Sorosuo | Putkikatu 21 Naantali | www.sorosuo.com | markku(at)ruokatauko.fi | Instagram