Meno jatkuu

helmikuu 6th, 2013 Kommentointi on suljettu

Moro lukijat

Keikkaa pukkaa sen verran runsaasti valmennuskeskuksessamme, että tämän blogin päivittäminen on vähäistä. Vähäinen vapaa-aika kuluu muissa askareissa. 🙂

Mutta ei voi valittaa. Silloin taotaan kun rauta on kuuma… Mulla se rauta on tainnut olla kuumana jo viimeiset kolme vuotta. Kysyntää on enemmän mitä pystytään ottamaan työnalle. Mutta näillä mennään. Koitellaan laittaa blogiin jotain järkevää luettavaa jossain välissä.

T: Make

 

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

Vuosi 2012

joulukuu 28th, 2012 Kommentointi on suljettu

Moro

Vuosi 2012 alkaa olemaan päätöksessä myös täällä personal trainer -valmennuksen puolella.

Verrattuna 2009, 2010 ja 2011, väänsimme 2012 selkeästi vähemmän asiakkaita kuntoon johtuen valmennuskeskuksen jäätävästä kiireestä. Keskityimme enemmän ryhmävalmennukseen 2012, mutta pidimme kuitenkin jatkuvasti myös personal trainer -asiakkaita työn alla läpi vuoden. Ihan vain, että touchi pysyy päällä.

Tällä hetkellä kyselyitä tulee ihan hirvittävästi sähköpostiin ja puhelin pirisee jatkuvasti. 2013 paikkoja myydään juuri nyt ja alamme olemaan täynnä. Kantsii olla nopea, joitakin paikkoja on vielä jäljellä alkuvuoteen.

2013 otamme hieman enemmän PT-asiakkaita työnalle, koska nyt myös valmentajia on enemmän. Joten sen puoleen 2013 pystymme vastaamaan hieman paremmin kysyntään.

En sen kummempia jaarittele tästä vuodesta. Ei muuta kuin eteenpäin kohti vuotta 2013.

t: Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

6 tapaa päästä tavoitteeseen

lokakuu 31st, 2012 Kommentointi on suljettu

Morrrrrooo!

Toivottavasti hommat sujuu hyvin, koska täällä päässä hommat pyyhkii paremmin kuin koskaan!

Ajattelin vähän tilittää taas. Ootko koskaan funtsinut miksi osa ihmisistä pääsee hyvään kondikseen ja saavuttaa tavoitteensa,  ja miksi osa ei tunnu pääsevän puusta pidemmälle?

Mä olen! Kuuluu työnkuvaan! Kasasin tästä vielä 6-kohdan listankin. Se hyvä puoli näissä jutuissa on, että olen testannut & nähnyt nämä kaikki käytännössä. Joten periaatteessa sinun ei tarvitse muuta kuin lukea, ottaa opiksesi ja laittaa asiaat käytäntöön. ”Heleppoooo!” -sanoi Wilson Kirwa, joka piti asiakkailleni juoksukoulua syksyllä.

Kondikseen tapa 1# – Määritä TAVOITE

Jos olet epämääräinen tavoitteissasi, homma menee todella vaikeaksi. Esimerkiksi: ”Mä haluan laihtua vähän!” tai sano taksikuskille: ”Aja johonkin!”. Siis mitä helvettiä?! Tarvitsemme SUUNNAN/PÄÄMÄÄRÄN/TAVOITTEEN!!

”Haluan laihtua 12kg ennen juhannusta 2013!”. No niin nyt alkaa kuulostamaan paremmalta. Nyt on TAVOITE asetettu ja homma on selkeä!

Kondikseen tapa 2# – Luo safkasuunnitelma jokaiseen tilanteeseen

Se on ikäänkuin sinun ”JOS” jotain tapahtuu, niin ”SITTEN” -suunnitelma.

JOS olet ravintolassa syömässä ja frendit tilaa isot jälkkärit, SITTEN sinä tilaat vaikka ison kupin teetä. JOS sillä surkealla huoltoasemalla ei ole muuta kuin kuivia hiilarimössöleipiä hyllyssä, SITTEN sinä ostat pullon vettä ja jatkat seuraavalle huoltoasemalle. JOS jotain on päin honkia, SITTEN sinä reagoit siihen oikealla tavalla. Suunnitelman avulla olet varautunut tilanteeseen kuin tilanteeseen, etkä retkahda mihinkään turhaan.

Kondikseen tapa 3# – Seuraa kehitystä

Sinun pitää seurata kehitystä. En nyt tarkoita, että orjallisesti ja pilkuntarkasti kyttäät kaikkea, mutta jotain sinne päin.

Suosittelen tekemään pari asiaa. Punnitse vaikka itsesi maksimissaan kerran viikossa (itsesi punnitseminen 100 kertaa päivässä on jo ihan pimeetä touhua enkä aio edes mennä siihen enempää) tai kiskaise jalkaasi aikaisemmin pieneksi jääneitä kledjuja ja ”fiilistele” miltä ne tuntuu päällä. Kirjaa kehitys ylös johonkin vihkoon tms. Tulet itse sokeaksi muutokselle, sen takia on hyvä pitää kirjaa tapahtumista. Vihko ei valehtele, mittanauha ei valehtele.

Kondikseen tapa 4# – Ole realistinen ja aseta tavoitteet pitkälle

Hyväksy se tosiasia, että kondikseen pääseminen ei ole helppoa. Siinä on ylä- ja alamäkiä. Jos sinulla on tähtäimet asetettu riittävän pitkälle, se auttaa sinua pitämään oikean asenteen ja auttaa ylittämään hankalat esteet. 2 viikon pussikeittokuuri on ihan yhtä tyhjän kanssa. Aseta tavoitteet mielummin 3kk päähän, liiku ja syö oikein niin johan alkaa tapahtumaan!!!

Kondikseen tapa 5# – Rankaise ja palkitse itseäsi

Elämässä kun voitat jotain, ainahan siitä saa jotain palkinnoksi? Ja jos otat pataasi, kyllähän siitä jotain seuraamuksia tulee? Joten… palkitse itseäsi kun saavutat asettamiasi välitavoitteita ja taas jos missaat tavoitteet, rankaise itseäsi tekemällä jotain mitä inhoat. Osta se tyylikäs takki/kengät/kello/laukku/mikälie kun saat välitavoitteet kiinni. Tai et saanut pudotettua tällä viikolla kuin 100g painoa? Noh sitten perjantai-illan ryyppykeikka jää väliin, käyt tekemässä kovan intervallitreenin ulkona ja yrität ensi viikolla uudestaan.

Ilman PORKKANAA tai KEPPIÄ ei ole MITÄÄN! Ei motivaatiota menestyä eikä pelkoa epäonnistumisesta. Muuta pelisi säännöt heti. Kunnolla ruoskaa jos mokaat ja kunnon palkinnot kun homma skulaa!

Kondikseen tapa 6# – Liikkuminen auttaa syömään oikein

Olen melkoisen monta kertaa kuullut PT-konsultaatiossa varsinkin naisilta: ”Haluan laihtua ensin pelkästään syömällä 10kg ja vasta sitten voisin alkaa liikkumaan.”  Mun mielipide: laihduttamalla pelkästään ankaralla ruokavaliolla saa olon tuntumaan ihan paskalta! Mitäs luulet, motivoiko se pitkässä juoksussa? Onko terveellistä? Tekee sinusta paremman näköisen? Kestää ikuisesti? Kyllä hiljasta on!

Jos et liiku oikein, ei mikään määrä ”diettaamista” muokkaa sun kehosta hyvännäköistä.

Liikkuminen saa sinut tuntemaan olosi hyväksi – kun olo on hyvä – haluat myös syödä paremmin – kun nämä tapahtuvat samaan aikaan, et vain tunne oloa hyväksesi, alat myös näyttää siltä!

Eräs vanha PT-asiakas pikku jumpan jälkeen... 😉 Muista: "Jos se ei haasta sinua, se ei muuta sinua!"

Jatketaan harjoituksia!

T: Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

Pari paikkaa vapaana

syyskuu 25th, 2012 Kommentointi on suljettu

Moro

Jees. Kahden valmentajan avulla työtaakkaa on saatu helpotettua.

Joten nyt olisi pari personal trainer -paikkaa taas vapaana. Kiskaisehan sähköpostia niin veivataan sinut kuntoon!

Laitoin myös uutiskirjettä menemään tänään. Siinä vähän lisätietoa kuvioista. Uutiskirjeen listalle pääset sorosuo.com -osoitteesta, aivan sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

T: Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

Kiire, kiire ja kiire

elokuu 16th, 2012 Kommentointi on suljettu

Höh… tämä blogi elää hiljaiseloa törkeän kiireen vuoksi. Keikkaa pukkaa niin pirusti salilla, että blogin päivittäminen on jäänyt vähemmälle.

Katsotaan uudestaan kun kiire tuosta hieman helpottaa…

Salin sivut: www.crossfitlohja.com

t: Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

Löytyykö voimaa?

kesäkuu 18th, 2012 Kommentointi on suljettu

Peppi jumppaa...

Peppi Pitkätossu pystyy kiskaisemaan HEVOSEN suorille käsille. No perkele kyllä, HEVONEN!!!! Ilmeisesti hän käyttää siihen jonkinlaista rinnalleveto+työntö -tekniikkaa, jotta heppa saadaan ylös. No okei selvä. Hevonen painaa about 500kg, joten Peppi hakkaisi kaikki maailman painonnostajat helposti jos hän osallistuisi esimerkiksi Olympialaisiin. Tulos on niin jäätävän kova! Pepin pitäisi kuitenkin aavistuksen vielä harjoitella kyynärnivelen lukitsemista, koska kädet ovat aavistuksen koukussa. Toisaalta, tämä vain lisää suorituksen jäätävyyttä: 500kg suorilla käsillä, mutta kädet koukussa!

Olishan tuo mielenkiintoinen laji kieltämättä skaboissa:

Tuomari: ”Ota toi possu kiinni ja kiskaise se suorille käsille!”

Mä: ”Seeeeeelvä…..”

Nojo. Meikäläisen salilla ei vedellä possuja eikä hevosia suorille käsille vaan kylmää rautaa! Näyttää toimivan erittäin hyvin, kaikki voimaohjelmaa suorittavat asiakkaat ovat pystyneet parantamaan sekä työntö- että vetovoimaansa. Osa on jopa tehnyt hämmästyttäviä parannuksia voimaansa.

Pepin tuloksiin on vielä matkaa, mutta voimaharjoittelu tulisi olla jokaisen liikkujan ohjelmistossa mukana. Mitä vahvempi olet, sitä kovempaa pystyt liikkumaan muissa treeneissä.

T: Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

Miten valita oikea personal trainer?

toukokuu 23rd, 2012 Kommentointi on suljettu

Morjenttes

Pitäisi personal trainer hommata, mutta et osaa oikein päättää kuka olisi sinulle sopiva? Astut kuntokeskuksen ovesta sisään, näet kymmeniä treenareita työssään, kuka niistä on sopiva juuri sinulle? Se onkin hyvä kysymys. Ei varmaan kauheasti napostele, jos törsäät 500 euroa paskaan treenariin. Sinun pitää heittää kysymyksiä peliin ja selvittää kuka on sinulle paras vaihtoehto! Tässä tärkeimmät kyssärit, joilla avaat pelin.

Mikäs koulutus sinulla on? Erinomainen pelinavaus. Heitä tämä heti eetteristä ulos, heti kun treenari on saanut sanottua nimensä! Eli ensin kannattaa tsekata onko treenarilla sopivaa koulutusta hommaansa. Suomessa kun kaikenlaiset puliveivarit saavat esiintyä ”personal trainerina”, joten kouluttamattomat kannattaa heti rankata ulos. Jos treenarilla on FAF, FISAF, Trainer4you tai joku vastaava lisenssi taskussa, olet oikealla jäljillä.

Paljonko sulla on kokemusta? Heti seuraavaksi kannattaa kysyä treenarin kokemuksesta. Jos se on joku 18v juniori tullut suoraan koulunpenkiltä ja vain hommannut lisenssin, voi jälki olla hyvin rumaa. Sormi menee suuhun heti, kun ei ole kokemuspohjaa erilaisista tilanteista. Hyvässä lykyssä voi olla, että tiedät itse paljon enemmän asioista kuin kallista tuntiliksaa nauttiva treenarisi. Vuosien kokemus antaa ihan erilaisen näkökulman asioihin.

Saatko asiakkaasi kuntoon? Treenari on aika turha treenari, jos hän ei saa asiakkaitaan haluttuun kuntoon. Sillä voi olla vaikka minkälaiset tutkinnut, lisenssit ja kokemukset, mutta jos tulokset ovat roskaa niin tulokset saattavat olla myös sinun kohdalla roskaa. Haluatko tuhlata aikaasi ja rahojasi vai otatko treenarin, joka todella veivaa sinut kuntoon? Tämä menee aika hyvin käsikädessä kokemuksen kanssa. Mutta varma on aina varmaa. Pyydä treenarilta referenssejä, näyttöjä, suosituksia ja niin pois päin. Tsekkaa ettei treenari puhu paskaa. Näyttöjä peliin! Älä osta sikaa säkissä.

Mikäs on sinun erikoisosaaminen? Hyvin monet treenarit ja ammattivalmentajat erikoistuvat tiettyyn urheilulajiin tai tiettyihin metodeihin. Etsi sellainen treenari joku on erikoistunut sinun tavoitteisiin. Jos treenari tarjoaa kaikille kaikkea, kierrä kaukaa. Jos haluat juosta maratonin, etsi sellainen treenari joka on juossut maratonin. Jos haluat pudottaa painoa, etsi sellainen treenari joka veivaa jenkkakahvat pois.

Mielestäni nämä neljä kysymystä vie sinut jo pitkälle, kun valitset sopivaa treenaria itsellesi. Minulle itselle treenarina on myös tärkeää, että henkilökemiamme toimivat. Jos olemme samalla aallonpituudella asioista, vitsailemme samoista asioista ja olemme yhtämieltä tavoitteista, tällöin työskentely puolin ja toisin on todella palkitsevaa sekä mukavaa.

Joten kysy, kysy ja kysy.

Valmentaja työssään salilla. Asiakkaasta tehdään fyysisesti vahvempi.

T: Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

Top-6 lista pöljistä asioista mihin ihmiset uskovat

toukokuu 12th, 2012 Kommentointi on suljettu

Tässä on Top-6 -lista asioista, joita vänkään eniten konsultaation tulevien ihmisten kanssa. 🙂 Tiedossa on aina hyvät väännöt ja tiukat keskustelut.

1.  ”En halua nostaa rautaa, koska se tekee minusta ison.”
Totuus: Tätä kuulee vieläkin naisasiakkaiden suusta. Lihas on tiivimpää kuin rasva ja ottaa siten vähemmän tilaa. Joten kaksi ihmistä, jotka painavat samanverran mutta toisella on enemmän lihasta suhteessa rasvaan, voivat näyttää hyvinkin erilaisilta. Ja melkein poikkeuksetta enemmän lihasmassaa omaavalla henkilöllä on pienempi vyötärönmitta, pienempi paidankoko, kiinteämpi kroppa ja muutenkin näyttää paljon paremmalta. Joten kiinni siihen rautaan niinkuin olisi jo!

2.  ”Treenaan joka päivä, joten voin syödä mitä haluan.”
Totuus: Paska ruokavalio ei voi koskaan peitota parastakaan treenijärjestelmää. Piste. Joten korjaa se safka ensin ja sitten funtsaile treeniä.

3. ”Naisen on vaikeampaa pudottaa painoa kuin miehen.”
Totuus: Nooh, biologisesti miehillä on enemmän lihasmassaa kuin naisilla. Miehillä aineenvaihdunta toimii 5-10% korkeammalla teholla kun molemmat makaavat sohvalla vierekkäin ja katsovat TV:tä. Se ei kuitenkaan saa olla mikään tekosyy, miksei nainenkin voisi päästä todella tiukkaan kondikseen ja päästä eroon läskistä.

4.  ”Eiii, en halua syödä rasvaa. Se lihottaa!”
Totuus: Jaha… 1980 taisi just soittaa mun kännykkään ja haluaa tämän myytin takaisin. Mitä olen lueskellut jälkeenpäin, 80-luvulla koko typerä ”rasvaton”-buumi lähti lentoon… ja saman tien suomalaisten ylipaino karkasi käsistä. Kuten kalorit, myöskään rasvat eivät ole kaikki tasavertaisia. Yksinkertaisimmillaan, pysy erossa transrasvoista ja kaikesta einesroskasta. Tänäänkin näin taas kassajonossa miten joku perheenäiti roudasi ostoskärry täynnä lihapiirakoita, keksejä ja sipsejä. Oli kyllä sen näköinenkin täti. Roskarasvojen sijaan pitäisi suosia ns. pehmeitä rasvoja, joita saat pähkinöistä, avocadosta, kalasta jne. Mitä lähempää luontoa kama on (lue: mitä vähemmän käsitelty), sitä parempi.

Näppärä rasvanlähde on esimerkiksi pähkinät. Tilasin 5kg mantelia suoraan tehtaalta jokunen vuosi sitten. :-)

5. ”Yösyöminen lihottaa.”
Totuus: Yösyömisen vähentäminen on aika yleinen tapa pudottaa painoa ja se kuullostaa loogiselta – syö vähemmän silloin kun olet vähemmän aktiivinen. Mutta oikeasti, se riippuu siitä PALJONKO syöt ruokaa… ei MILLOIN syöt. Yleisin ongelma asiakkaillani on tunnesyöminen: jengi vetää yöllä jääkaapin tyhjäksi helpottaakseen tylsyyttä oikean nälän sijaan ja siten päätyvät kuluttamaan aivan liikaa kaloreita. Nämä kalorit lopulta päättyvät vyötärölle jenkkakahvaksi.

6.  ”Läskin lisääntyminen on väistämätöntä nelikymppisenä.”
Totuus: Jaa… no et kyllä varmana herää nelikybäsenä eräänä aamuna ja sinulle on yönaikana paukahtanut jostain kaamea etureppu. Treenin ja ravinnon suhde pätee aina, tunnen paljon yli nelikymppisiä jotka ovat HUOMATTAVASTI paremmassa kunnossa kuin mitä he olivat parikymppisenä. Yksi salaisuus on oikea ajattelutapa. Kyllä, joo.. aineenvaihdunta hidastuu pikkuhiljaa kun mittariin tulee ikää lisää, mutta toisaalta sinusta tulee koko ajan viisaampi kokemuksesi ansiosta. Käytä sitä kun teet valintoja safkan suhteen. Koskaan ei ole liian myöhäistä.

t: Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

Eroon läskistä? Nopeasti?

huhtikuu 22nd, 2012 Kommentointi on suljettu

Moro!

Oletko ylipainoinen? Rapakuntoinen? Molempia? Haluat päästä kondikseen? Nopeasti?

Noh, nyt olisi taas mahdollisuus. Ilmesty 28.4. klo 11 osoitteeseen Pailantie 3 Lohjalla. Se on ensimmäinen askel. Ilmoittaudu sorosuo (at) sorosuo.com

Tämä neito esimerkiksi veivattiin kuntoon viime vuonna 12 viikossa.

T : Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat:

Olet läski! (mutta entäs sitten)

maaliskuu 29th, 2012 Kommentointi on suljettu

Minut tunnetaan välillä hyvinkin suorasta puheesta. En kaartele enkä kiertele, menen suoraan asiaan ja puhun asioista asioiden oikeilla nimillä. Joskus se aiheuttaa ”jänniä” tilanteita.

Viime kesänä minulla kävi muutama potentiaalinen asiakas konsultaatiossa. Juttelimme asiakkaan taustoista ja yhteenvetona totesin suoraan kiertelemättä:

Make: ”Olet läski!”
Asiakas: <haukkoo henkeään>
Make: ”Mutta ei hätää, me voidaan korjata se…”

Se oli puhdas ja rehellinen totuus. Joillekin tämä totuus oli kuitenkin liikaa. Osa potentiaalisista asiakkaista ei suostunut menemään salin vaa’alle, jotta pystyisin katsomaan paljonko ylimääräistä painoa lopulta oli. Samat sankarit eivät halunneet myöskään tietää rasvaprosenttiaan eikä kehonsa mittoja. He vain yksinkertaisesti kieltäytyivät. He eivät halunneet tietää totuutta. Näissä tapauksissa kiitin asiakasta käynnistä ja toivotin onnea elämään. Totesin asiakkaalle yleensä, ettei aika vain ollut otollinen juuri silloin.

Oikeasti he eivät vain olleet valmiita hyväksymään totuutta ja faktoja, sen myötä he eivät olleet valmiita myöskään tekemään töitä kanssani. (… olen oikeasti ihan mukava tyyppi, en heitä asiakasta niska-perse-otteella ulos enkä huuda hänen edessään osoittaen sormella: ”V*TTU SÄ OLET LÄSKI!” – olen tehnyt tätä sen verran kauan, että tunnistan tunneperäisen eston, näen kyllä kuka on tosissaan ja kenen kanssa voi laskea pientä leikkiä.)

Asiahan on niin, että en vain ”treenaa” asiakasta. Autan asiakkaitani saavuttamaan tavoitteita ja unelmia. Muutan elämänlaatua, joka heijastuu kaikkeen mitä he tekevät. Se on työni etuoikeus ja kunnia, näen kätteni jäljen. Autan ihmisiä, jotka auttavat itseään.

Entä SINÄ? Oletko SINÄ valmis? Oletko SINÄ valmis katsomaan peiliin ja näkemään totuuden?

Minä kerron aina sinulle totuuden. Kun löysäilet treeneissä, saat ruoskaa. Mutta kun taas olet liekeissä, kuulutan siitä ylpeänä koko kylälle.

Ja hei! Joskus totuus sattuu. Minä tiedän sen. Katso minun omia kuvia vuodelta 2007 pääsivuilta. Myös sinä tiedät sen. Totuus voi SATTUA ihan helvetisti.

Elämäsi olosuhteilla ei ole mitään merkitystä, kropallasi ei ole mitään merkitystä, työlläsi ei ole mitään merkitystä, mutta ymmärrä tämä yksinkertainen konsepti: ET PYSTY SAAVUTTAMAAN MITÄÄN, ENNENKUIN HYVÄKSYT TOTUUDEN!

Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan.

t: Make

Aiheet:Uncategorized Avainsanat: